avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum sa fac sa beneficiez de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum sa fac sa beneficiez de somaj?

buna ziua ,
lucrez la o firma de constructii. Nu prea mai sunt lucrari si pana acuma "la cererea noastra"(chiar ii rogi frumos in cerere) am stat in concediu fara plata 2 saptamani.
De luni am aflat ca iar trebuie "sa-i rugam" frumos sa ne aprobe cererile de CFS.
Intrebarea este daca nu vreau sa mai fac cerere de CFS pentru inca 2 saptamani (daca am mai mult de 1 luna fara cotizare nu mai am dreptul la somaj ) iar ei nu vor sa ne dea in somaj care ar fi solutiile pentru a pleca in somaj ?
Cel mai recent răspuns: claudiu74 , utilizator 14:47, 13 Martie 2011
1. Angajatorul nu procedeaza legal. Nu puteti fi obligat sa semnati cererea de CFP.
2. Faceti urgent sesizare la ITM pentru a verifica cele spuse de dvs. si a-l obliga pe angajator sa intre in legalitate.
Multumesc pentru raspuns. Ar mai fi o untrebare:
Daca imi dau demisia si ma angajez la firma sotiei(cabinet stomatologic) avand intrerupere 2 saptamani CFP si probabil 1 saptamana cu transferul dupa o luna la noul loc de munca ma poate trimite in somaj ?
Nu vad nici o rezolvare cu ITM-ul doar suntem in Romania.Imi vor da raspunsul in 30 de zile si eu deja am 2 saptamani de CFP. Cu inca 2 nu mai am dreptul la somaj desi am cotizat 11 ani fara intrerupere.
Si am mai citit aici pe forum ca acuma trebuie depus dosarul la somaj in 10 zile.Daca le pun ITM-ul pe cap nu mai vad adeverinta nici in 10 ani......
1. Veti beneficia de indemnizatie de somaj daca:
- va inceteaza CIM din motive neimputabile dvs.;
- in ultimele 24 de luni aveti 12 luni cotizate la somaj.
2. Cele 12 luni cotizate la somaj nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
3. Asa ca puteti demisiona acum si sa va angajati cu CIM pe perioada determinata (sa zicem om luna de zile).
4. La incetarea CIM pe perioada determinata, la data expirarii sale, veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
multumesc mult pentru raspuns .
o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce condiitii pot beneficia de somaj? Andreea Z Andreea Z buna seara, am urmatoarea situatie, sunt in concediu fara plata de 9 luni, #-o caz in care firma la care sunt angajata nu a platit asig de somaj. as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Se poate somaj? mirusaby mirusaby Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: am la societate mai multe contracte de munca pe perioda determinata pana la 30.11.2012. As dori sa stiu daca acesti ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj; in perioada de 24 de luni anterioara depunerii cererii de somaj, am avut 16 luni cim suspendat ametist08 ametist08 Buna ziua, In conformitate cu prevederile art.34 alin.(1) din Lg.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de ... (vezi toată discuția)