avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... AJUTATI-MA - nu imi primesc salariul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

AJUTATI-MA - nu imi primesc salariul

Buna seara sunt angajat la firma [Editat] !! ( firma paza ) Am un program de 24 cu 24 ,24 cu 48 , sunt 290 ore pe luna sunt angajat dupa data de 01.03.2012 si numai rezist sunt foarte obosit programul ma darama ,,,...am prestat 240 ore pana acum si mi s-a spus ca mi se da banii pe 20 martie 2012 si acum m-a amanat pana pe data de 5 mai ce as putea sa face sa imi recuperez banii in caz ca nu mi vor da ( am auzit de la altii colegii ca si-au dat demisia si au fost amenintati ca le taie gatu cu sabia ca si-au cerut banii pe munca prestat ....acum va intreb ce as putea face sa imi recuperez banii in situatia asta

multumesc mult

Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 24 Aprilie 2012
Pentru inceput puteti depune plangere impotriva angajatorului la I.T.M. In urma controlului efectuat de acestia, va angajatorul va fi obligat la plata drepturilor salariale ce vi se cuvin. Daca nu se rezova problema, il puteti actiona in instanta.
ITM-ul nu poate obliga pe angajator sa achite salariile .. iar actiunea in instanta nu este conitionata de sesizarea ITM-ului.

Asadar, puteti actiona concomitent : sesizarea ITM-ului - sesizarea o puteti depune prin posta cu confirmare de primire, la registratura institutiei sau online - cu actiunea in instanta, pe care o veti depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu . Aceasta nu este supusa platii taxelor de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi pot recupera banii?sunt minora dyenutza_rebela dyenutza_rebela Buna seara, Am lucrat pe perioada verii ca sezonier la un supermarket din oras din data de 1.07.2010 pana in 1.09.2010. Eu sunt minora. Am incheiat un ... (vezi toată discuția)
Probleme salarizare RaulR RaulR Salut...am cateva intrebari...lucrez la o firma de securitate..salariu este minim pe economie...adica 850...programul este de 12-24 12-48...cand am semnat ... (vezi toată discuția)