avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Activitate vali43

Activitate vali43

Am obtinut o hotarare civila in urma unei cereri de granituire si revendicare in contradictoriu cu un vecin prin care acest vecin a fost obligat sa demoleze partea de constructie aflata pe suprafata de teren revendicata de mine , pentru a-mi fi lasata in deplina proprietate si posesie (Fond) , in urma apelului facut de vecin impotriva sentintei civile am obtinut si o decizie a Tribunalului prin care a fost respins apelul ca nefondat . Acum , am o decizie pentru a-mi recupera terenul acaparat prin abuz de catre vecin , teren pe care are si o constructie , fiind obligat sa o demoleze (prin sentinta judecatoreasca) , e obligat deasemeni sa-mi plateasca si cheltuieli de judecata , cum si ce trebuie sa fac pentru a beneficia practic de efectele deciziei pronuntate , acest vecin nu binevoieste sa puna in aplicare hotararea data de instanta .
In urma unui proces de granituire cu demolare a constructiei ce depaseste linia de hotar mi-a fost admisa cererea . Nu cred ca paratul se va supune hotararii . Intrebarea mea este cat timp trebuie sa astept aplicarea de bunavoie de catre parat a hotararii (termen limita) si ce urmeaza sa fac daca nu se supune acesteia .
Răspuns la discuția abuz de proprietate ?
Va multumesc pentru precizari si bunavointa !
Buna seara !
Detin o casa cu teren , iar unul dintre vecini a intrat cu constructia casei sale pe proprietatea mea , profitand de lipsa gardului despartitor (nu am observat manevra din cauza zidului propriei mele case , de care acesta s-a lipit deja) .
As vrea sa stiu :
-ce termen juridic trebuie sa folosesc pt a actiona in instanta : abuz de proprietate sau altceva?
-sub incidenta caror legi intra aceasta situatie ?
Va multumesc anticipat!