avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Activitate pdulau

Activitate pdulau

Răspuns la discuția probleme depunere dosar somaj
nu mi s-a dat nimic. Doamna respectiva era vizibil afectata ca nu-i mergea programul si mie nu imi bateau datele respective. Mi-a lasat impresia ca nu dorea sub nicio forma sa-mi preia dosarul. Am fost de 2 ori la firma care mi-a eliberat adeverintra respectiva si de doua ori m-am intors la ea si i-am explicat ca nu va fi modificata deoarece este corecta. Nu inteleg daca amanarile astea de procesare sunt pe fond real sau sunt la latitudinea unui functionar.
Buna ziua,

am depus alaltaieri dosarul de somaj. A fost pe punctul de a fi refuzat de doamna de la ghiseu pe motiv ca data de incepere a activitatii la un loc de munca anterior (1.06.2010) nu corespunde cu data de inregistrare a contractului de munca la ITM. Adeverinta de vechime a fost completata cu nr. si data contractului inregistrate la ITM. Diferenta de 8 zile nu au lamurit-o pe doamna respectiva si nici inscrisul pe cartea de munca. I-am explicat ca inainte de 2011 exista un termen de inregistrare la ITM de 20 de zile si ca se incadreaza in acel termen. Doamna insista sa mi se modifice adeverinta de vechime cu data inceperii activitatii. Cand, intr-un final am convins-o sa imi preia dosarul, dupa ce facuse un drum si pana la colega de sus, mi l-a preluat cu tot cu cartea de munca in original si fara a-mi preda Carnetul de luare in evidenta. Nu am primit nici o cerere de completat si mi-a spus ca ma va suna intr-o zi doua sa merg sa semnez actele. Cum nu am fost sunata, am sunat eu. Am vorbit cu doamna respectiva si mi-a spus ca au foarte multe dosare de introdus (?) si cand imi vine randul voi fi sunata. I-am explicat ca nu mi se pare normal sa imi fie retinut documentul original si mi-a spus scurt ca mi se va returna cand e procesat dosarul. Data la care am predat dosarul a fost a zecea zi dupa desfacerea contractului de munca. Nu stiu daca intarzierea aceasta de procesarea dosarului imi va aduce totusi continuitatea. Nu stiu unde am gresit si nici cui sa ma adresez pentru lamurire. Va rog sa-mi spuneti daca e cazul sa fac o reclamatie catre AJOFM. Multumesc.
cat timp dureaza efectuarea testamentului?
OK, dar cum ramane cu "rezerva succesorala" in cazul unui astfel de testament pe care o poate invoca nepoata la momentul procesului de succesiune?
ce inseamna testament universal si cat va mosteni din proprietate?

Am vorbit si cu un avocat si ne-a spus ca bunica sa faca succesiune ca mostenitor unic pe casa si apoi sa o transfere cui vrea sub forma de testament sau contract de vanzare-cumparare? Este legala aceasta procedura? Se practica? Nu e nevoie de semnatura nepoatei, totusi?
Buna. Situatia noastra este in felul urmator:
doi copii, parintii decedati, mama singurul copil la parinti. Tatal mamei mort (bunicul copiilor). Sora mai mica este plecata in strainatate de ani buni si nu vrea sa trimita hartie nici de acceptare nici de neacceptare de mostenire. Fratele ingrijeste bunica. Ce putem face, ca partea bunicii, dupa plecarea ei pe cealalta lume sa ramana copilului care o ingrijeste, atata timp cat fata nu vrea in momentul asta sa faca nimic si asteapta acelasi punct culminant, in care va avea jumatate din tot. Se poate face un contract de vanzare-cumparare pe jumatate din casa, jumatatea care apartine de drept bunicii sau un testament doar la notar? Trebuie apelat la instanta? Succesiunea nu se poate face fara acceptul ei scris, dar legal, in momentul asta, copii detin un sfert (aproximativ) din casa, iar bunica restul. Va rog sa ne dati un sfat.
Am citit legi peste legi si Codul Muncii cred ca-l stiu pe de rost. Nelamurirea mea vine din faptul ca desi am angajarea facuta pe firma si intr-un loc legea imi permite sa-mi reiau serviciul iar incelalalt ii permite angajatorului sa ma dea afara nu mai inteleg nimic. Probabil doar in inspector de munca ma poate lamurii exact. Eu am anuntat la firma ca vreau sa reiau serviciul cu o saptamana inainte ca sa primesc un raspuns din timp ce vor face in cazul meu. Dar raspunsul se lasa asteptat de ceva timp. Probabil urmeaza concedierea si nu stiu care dintre sefi sa-mi dea vestea cea "buna". Imi cer scuze pentru sirul de intrebari prostesti cu care v-am umplut topicul Dar cunosc multe mamici care cred ca firma este obligata sa le tina in servici inca 6 luni dupa terminarea CIC-ului cu toate ca legea nu e chiar asa de roz.
Va multumesc pentru promptitudinea raspunsului. Si revin cu aceeasi insistenta, daca firma NU se afla in reorganizare judiciara si nici in faliment pe ce baza ma pot concedia? Se poate aplica art. 65 din codul muncii in cazul meu? Deci pana la urma angajatorul nu este obligat sa ma primeasca la servici cu toate ca firma merge bine mersi inainte.
Ce inseamna "reorganizare judiciara"? Conform cu OUG 96/2003 art. 21 alineatul 1 punctul b si alineatele 2 si 3 intreprnderea nu ma poate trimite in somaj pe o perioada de 6 luni de la reintoarcerea la munca decat dupa o perioada de 6 luni doar ca urmare a "reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii". Eu am mai specificat intr-un post anterior ca firma la care lucrez nu se afla in insolventa si nici in faliment. In acest caz, in ce masura sunt protejata de lege pe urmatoarele 6 luni?
Ce inseamna "un loc de munca echivalent" daca postul meu nu mai exista in organigrama firmei? La cat timp dupa reinceperea serviciului pot fi trimisa in somaj?

Mentionez ca pe parcursul celor 2 ani nu am primit nici o hartie acasa prin care sa fiu instiintata ca postul meu a fost desfiintat in urma reorganizarii sau altceva de genul acesta.