am depus alaltaieri dosarul de somaj. A fost pe punctul de a fi refuzat de doamna de la ghiseu pe motiv ca data de incepere a activitatii la un loc de munca anterior (1.06.2010) nu corespunde cu data de inregistrare a contractului de munca la ITM. Adeverinta de vechime a fost completata cu nr. si data contractului inregistrate la ITM. Diferenta de 8 zile nu au lamurit-o pe doamna respectiva si nici inscrisul pe cartea de munca. I-am explicat ca inainte de 2011 exista un termen de inregistrare la ITM de 20 de zile si ca se incadreaza in acel termen. Doamna insista sa mi se modifice adeverinta de vechime cu data inceperii activitatii. Cand, intr-un final am convins-o sa imi preia dosarul, dupa ce facuse un drum si pana la colega de sus, mi l-a preluat cu tot cu cartea de munca in original si fara a-mi preda Carnetul de luare in evidenta. Nu am primit nici o cerere de completat si mi-a spus ca ma va suna intr-o zi doua sa merg sa semnez actele. Cum nu am fost sunata, am sunat eu. Am vorbit cu doamna respectiva si mi-a spus ca au foarte multe dosare de introdus (?) si cand imi vine randul voi fi sunata. I-am explicat ca nu mi se pare normal sa imi fie retinut documentul original si mi-a spus scurt ca mi se va returna cand e procesat dosarul. Data la care am predat dosarul a fost a zecea zi dupa desfacerea contractului de munca. Nu stiu daca intarzierea aceasta de procesarea dosarului imi va aduce totusi continuitatea. Nu stiu unde am gresit si nici cui sa ma adresez pentru lamurire. Va rog sa-mi spuneti daca e cazul sa fac o reclamatie catre AJOFM. Multumesc.
nu mi s-a dat nimic. Doamna respectiva era vizibil afectata ca nu-i mergea programul si mie nu imi bateau datele respective. Mi-a lasat impresia ca nu dorea sub nicio forma sa-mi preia dosarul. Am fost de 2 ori la firma care mi-a eliberat adeverintra respectiva si de doua ori m-am intors la ea si i-am explicat ca nu va fi modificata deoarece este corecta. Nu inteleg daca amanarile astea de procesare sunt pe fond real sau sunt la latitudinea unui functionar.
Adeverinta este corect intocmita, avand in vedere prevederile legale in materie la data cand ati inceput activitatea.
Data inceperii activitatii, la acea vreme , putea sa fie diferita de data inregistrarii c.i.m. la ITM.
Daca va tot amana sau va inregistreaza dosarul cu o data dupa expirarea termenului de 10 zile, atunci sesizati ANOFM - Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, email : anofm@anofm.ro