avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Activitate Victor211

Activitate Victor211

Buna ziua!
Cu scuzele de rigoare, problema pe care o am am expus-o in subiectul ”Ordonanta somatie - de plata” si nu stiu daca ar trebui sa reiau aici inca o data ceea ce am expus acolo.
Intre timp am fost la societatea cu pricina in vederea rezolvarii situatiei.
Asa cum am mai spus societatea este declarata in faliment, fiind desemnat si lichidatorul judiciar.
Am expus situatia si la biroul unde am fost indrumat si ca doresc sa imi achit obligatiile de plata fata de respectiva societate dar in conformitate cu indexurile reale ale contoarelor de apa. De acolo mi s-a raspuns ca acest lucru este imposibil intrucat toate actele au fost incheiate deja si nu se mai pot face modificari. Singurul lucru pe care il pot face este o esalonare a platii.
As vrea sa stiu daca ceea ce mi s-a spus este real si daca nu se mai poate face nimic in acesta privinta.
Va multumesc.
Buna ziua.
Sper ca am ales forumul potrivit pentru problema mea.
Situatia cu care ma confrunt este pe scurt, urmatoarea. La cateva luni dupa decesul sotiei, in 2008, mi-am pierdut locul de munca si din acel moment am inceput sa acumulez datorii la intretinere, credite etc. Din acesta cauza, incepand cu luna august 2009, timp de un an nu am avut nici o sursa de venit, toate veniturile fiind poprite de banci in contul datoriilor pe care le aveam catre acestea. In aceste conditii am fost nevoit ca o lunga perioada de timp sa parasesc localitatea de domiciliu iar datoriile la utilitati au crescut. In tot acest timp in apartament nu a locuit nimeni cu exceptia a 1-2 zile la cateva luni cand mai treceam prin localitate sau veneau copii. Ulterior am reusit sa rezolv o parte din ele iar la altele am inceput sa achit astfel incat sa incep sa acoper restantele. Acum cateva zile am primit acasa o citatie la judecatorie pentru data de 8 septembrie in care sunt instintat ca am fost chemat in judecata de catre vechiul operator de apa din oras pentru restantele acumulate care, dupa calculele celor de acolo, se ridica la suma de peste 2000 lei. Mentionez ca, intre timp, in luna martie 2011, vechiul operator de apa a fost declarat in faliment. Eu as vrea sa achit restantele dar problema e ca in tot timpul cat am lipsit din localitate consumul a fost facturat pausal, diferentele de consum fiind destul de mari fata de indicatiile reale ale contoarelor de apa din apartament. cu alte cuvinte au fost taxati in plus peste 200 mc de apa rece si 140 mc de apa calda.
Va rog, cine poate sa imi deai o sugestie, ce trebuie sa fac, cum as putea sa rezolv problema, eventual prin recalcularea consumului de apa pe baza indicatiilor reale ale contoarelor de apa si esalonarea la plata pe durata a cateva luni, intrucat nu am resursele financiare necesare platii restantelor intr-o singura transa. Eventual pot apela la un serviciu de mediere? Care ar fi avantajele si dezavantajele? Mai mentionez ca am inceput sa imi achit obligatiile fata de noul operator de apa din oras, care de fapt este acelasi cu cel vechi, numai ca si-a schimbat denumirea, ca urmare a deciziilor luate in consilul local.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Abuz de incredere
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Nu ma deranjeaza ca realatia mea cu doamna sa fie facuta publica. In ultima instanta eu nu mai am ce pierde.
Am luat in calcul si varianta intoarcerii ei din nou la mine dar din punctul meu de vedere este imposibil. Intre noi totul s-a terminat. Definitiv. Eaar putea sa spere. Dar oricat de greu mi-ar fi eu nu mai pot sa o accept.
Va multumesc tuturor inca o data pentru b raspunsuri.
Sa auzim de bine!
Buna ziua!
Numele meu este Victor si sunt intr-o situatie disperata.
Am facut greseala vietii mele, mi-am distrus viata dar ceea ce este mai grav este ca am distrus-o si pe a copiilor mei care vor suferi si care nu merita asa ceva.
Este o poveste lunga.
Pe scurt despre ce este vorba.
Dupa decesul sotiei mele am cunoscut o alta femeie in imprejurari nu tocmai fericite. Avea conflicte in familie cu sotul ei, un om foarte violent si era hotarata sa divorteze de el. A si introdus actiune de divort. Relatia dintre noi a decurs rapid as putea spune. Am crezut in promisiunile ei, nu aveam de ce sa nu cred dupa modul cum se comporta. Are o societate pe care o administreaza singura dar care nu aduce profit de loc. Mi-a solicitat ajutorul si i l-am dat de buna credinta. Am facut niste credite pe numele meu pentru a o ajuta, printre altele si un credit ipotecar. I-am imprumutat o suma foarte mare de bani si nu numai bani ci si bunuri. Practic timp de un an societatea a fost sustinuta financiar de mine. Greseala mea e ca nu i-am solicitat nici o dovada prin care sa pot proba ca lucrurile stau asa cum va spun aici. In luna mai am plecat pentru cateva luni in strainatate. La cateva saptamani dupa plecare a inceput sa nu mai raspunda la telefoanele pe care i le dadeam. Am simtit ca ceva este in neregula. La revenirea in tara am constatat ca s-a reintors la sotul ei. Dar mai grav este ca acum nu mai recunoaste nimic, imi interzice accesul in sediul societatii si refuza sa inapoieze ceea ce i-am imprumutat. Sustine ca eu am vrut sa ii dau tot ceea ce i-am dat si ca ea nu este obligata sa-mi inapoieze nimic. Am incercat tot ce este omeneste posibil sa vorbesc cu ea si sa rezolvam problemele pa cale amiabila. A fost imposibil. A adoptat un limbaj violent si a devenit agresiva ajungand sa ma si loveasca in plina strada. Am facut plangere la politie solicitand ajutor in vederea recuperarii bunurilor pe care le-am dus la sediul societatii pentru buna desfasurare a activitatii, atasand si actele ce dovedesc ca bunurile respective sunt ale mele. Mi s-a raspuns ca nu se poate face nimic si ca trebuie sa ma judec cu ea in instanta. Sunt in situatia ca din acesta cauza sa pierd casa datorita restantelor la ratele pentru creditul ipotecar si pe care doamna nu le-a platit, desi ar fi putut sa o faca. Sunt adus in situatia ca la veniturile pe care le mai am sa nu-mi pot permite sa angajez un avocat. Daca optez pentru a o actiona in instanta va trebui sa-mi apar singur interesele si nu este usor.
In aceasta situatie ce se mai poate face, daca se mai poate face ceva. Stiu ca este aproape imposibil. Pot constiutui probe in instanta inregistrarile convorbirilor telefonice avute cu ea? Stiu ca este o lege care permite companiilor de telefonie sa inregistreze convorbirile. In ce conditii se poate intra in posesia lor? Poate constitui proba in instanta situatia financiara a societatii ei, respectiv veniturile realizate in comparatie cu cheltuielile facute, adica plata diversilor furnizori, plata ratelor la banci si la alte institutii financiare pe care le-a facut?
Mentionez ca nu sunt singurul de la care a imprumutat bani dar sunt cel care i-am dat cel mai mult.
In prezent are pe rol cateva procese cu diferite societati datorita nerespectarii clauzelor contractelor incheiate cu acestea.
Repet. Stiu ca am gresit. Stiu ca eu sunt principalul vinovat. Am fost naiv si am crezut in ea, in promisiunile facute si cuvantul dat. Iar asta se plateste. Scump. Dar in mometul de fata eu am nevoie de solutii, daca mai exista.
Nu stiu daca am reusit sa ma fac inteles suficient de bine.
Cat de mult contravine legilor in vigoare daca as publica un avertisment catre toti cetatenii si agentii economici pentru a nu cadea in plasa acestei femei. Este o actrita foarte buna. Dupa parerea mea si-a ratat cariera. Este versata, sociabila, placuta si are o foarte mare putere de convingere. Pozeaza in victima a sotului ei si a dusmanilor pe care, zice ea, ii are. In general victimele si le alege dintre persoanele foarte tinere, fara mare experienta de viata si din randul persoanelor mai in varsta care provin in special din mediul rural.
In speranta ca imi veti putea o solutie, o sugestie, va multumesc anticipat.
Cu deosebita stima
Victor
Răspuns la discuția Executare silita - pensie
Multumesc!
Buna ziua!
Ma confrunt cu o problema la care va solicit, as spune disperat, ajutorul.
Sunt pensionar de cinci ani. La un an dupa iesirea la pensie m-am angajat la o firma privata unde am lucrat doi ani, cumuland pensia cu salariul. In luna Ianuarie 2009 relatiile de munca cu firma respectiva au incetat. In aceasta perioada sotia s-a imbolnavit grav si am fost nevoit sa contractez cateva credite de nevoi personale in incercarea de a o salva. Am platit ratele la termen pana la desfacerea contractului de munca dupa care am intrat in incapacitate de plata, singurul meu venit ramanand pensia. Bancile de la care am contractat creditele au trecut la executare silita. Unul din creditori a trimis titlurile executorii la cei care imi vireaza pensia pe card, infiintand poprire pe 1/2 din pensie. Cel de-al doilea creditor a trimis hotararea judecatoreasca de infiintare a popririi direct la banca la care am cardul pe care primesc pensia, fara sa fiu instiintat in scris despre acest lucru. Banca a trecut la indisponibilizarea intregii sume virate ca pensie pe card, adica a indisponibilizat in totalitate si cea de-a doua jumatate din pensie, lasandu-ma practic fara nici un venit. In discutia purtata telefonic cu compartimentul de specialitate al bancii mi s-a spus ca ei nu pot face nimic. Cum trebuie sa procedez in acest caz, ca sa pot beneficia de un minim de resurse de subzistenta, avand in vedere ca legea prevede ca totalitatea retinerilor din veniturile unei persoane nu poate depasi 1/2 din venitul net? Nu trebuia sa fiu instiintat despre infiintarea popririi trimisa direct bancii?
Va multumesc!