Buna ziua.
Sper ca am ales forumul potrivit pentru problema mea.
Situatia cu care ma confrunt este pe scurt, urmatoarea. La cateva luni dupa decesul sotiei, in 2008, mi-am pierdut locul de munca si din acel moment am inceput sa acumulez datorii la intretinere, credite etc. Din acesta cauza, incepand cu luna august 2009, timp de un an nu am avut nici o sursa de venit, toate veniturile fiind poprite de banci in contul datoriilor pe care le aveam catre acestea. In aceste conditii am fost nevoit ca o lunga perioada de timp sa parasesc localitatea de domiciliu iar datoriile la utilitati au crescut. In tot acest timp in apartament nu a locuit nimeni cu exceptia a 1-2 zile la cateva luni cand mai treceam prin localitate sau veneau copii. Ulterior am reusit sa rezolv o parte din ele iar la altele am inceput sa achit astfel incat sa incep sa acoper restantele. Acum cateva zile am primit acasa o citatie la judecatorie pentru data de 8 septembrie in care sunt instintat ca am fost chemat in judecata de catre vechiul operator de apa din oras pentru restantele acumulate care, dupa calculele celor de acolo, se ridica la suma de peste 2000 lei. Mentionez ca, intre timp, in luna martie 2011, vechiul operator de apa a fost declarat in faliment. Eu as vrea sa achit restantele dar problema e ca in tot timpul cat am lipsit din localitate consumul a fost facturat pausal, diferentele de consum fiind destul de mari fata de indicatiile reale ale contoarelor de apa din apartament. cu alte cuvinte au fost taxati in plus peste 200 mc de apa rece si 140 mc de apa calda.
Va rog, cine poate sa imi deai o sugestie, ce trebuie sa fac, cum as putea sa rezolv problema, eventual prin recalcularea consumului de apa pe baza indicatiilor reale ale contoarelor de apa si esalonarea la plata pe durata a cateva luni, intrucat nu am resursele financiare necesare platii restantelor intr-o singura transa. Eventual pot apela la un serviciu de mediere? Care ar fi avantajele si dezavantajele? Mai mentionez ca am inceput sa imi achit obligatiile fata de noul operator de apa din oras, care de fapt este acelasi cu cel vechi, numai ca si-a schimbat denumirea, ca urmare a deciziilor luate in consilul local.
Va multumesc!