avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Activitate nipang

Activitate nipang

Multumesc!Dar pt ce a parafat, semnat si stampilat sus URGENTE?Are vreo semnificatie?pot sa ma duc la serviciu plina de bube, daca suport pruritul, durerile si febra?ma pot amenda?nu IMI POT PERMITE INCA O MICSORARE A SALARIULUI CU 25%,dupa inca 25% si 5 % care nu ii primesc desi am trrecut pe 21.02.2010 intr-o noua treapta de vechime(am implinit 15 ani).SALAR INGHETAT IN M.A.I. la final de 2009.sunt intretinatoare de famile!cum sa procedez!
Am primt un CM de 7 zile de la MF pt varicela, cod indemnizatie 01(boala obisnuita, 75%) dar fiind acut, parafat si semnata si sus la urgente.Cum voi fi platita?75, 100%cat si in ce fel?ma gandeam ca fiind contagioasa ar fi trebuit 100%.Dar la boli contagioase din grupa A nu este trecuta varicela cod 49.
Va multumesc!
El din 3500, a platit 1400,rate, restuldin salar ramanandu-i de buzunar, iar eu din 1400 lei am achitat rate+utilitati+copil, gospodarie..=peste 2000/luna(card credit,imprumuturi la toti membrii familiei mele, la colegi).
Mentionez, ca nu este de acord cu divortul, nici nu s-a prezentat. Nici nu vrea sa auda de parasit casa, de folosit masina (a cumparat permisul, bea zilnic, fff mult, deci nu vrea sa invete sa conduca, pt ca nu ar renunta la alcool), de a contribui la rata mea(a platit doar 2 rate din banii lui din 12), sau de a restitui banii pusi pe cardul lui dati pt a-si plati ratele la doctorat. El mizeaza ca eu plec din oras sa stau cu sora mea necasatorita(la 150 km distanta de aici,in alt oras),in apartam. ei. Acolo stateam, acum 5 ani, inainte de casatorie.
Precizez ca la inceput am stat intr-o locuinta de serv, apoi dupa casat, am cumparat-o, impreuna.Si dupa un an am vandut-o, am dat avans la apartam in care stam acum.
Toate acestea schimba cu ceva?Au vreo influenta?
Multumesc celor care mi-au raspuns!este un imobil cumparat in timpul casatoriei, am trecut de la 2 la 4 camere.Ratele le-a platit el,sau eu cu datele lui, B.Romaneasca neacceptand sa ma treaca deponent, era necesara o procura...mai dificil, nu am reusit sa mai ajungem amandoi in acelasi timp la banca pt a o redacta....si s-a renuntat.In schimb, el a platit la BCR,rata pe numele meu dar cu datele lui. Au vreo importanta toate acestea?care e semnificatia juridica?E posibil sa raman in apartament si el sa mai contribuie la rate?divortul se va termina in primavara urmatoare, sper!spre final sau dupa finalizare introduc actiune pt partaj?ma gandesc cu groaza la termenele de cate jumatate de an care se dau aici!
Va multumesc pt ca ati avut rabdarea sa citititi!
Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie:sunt in divort, locuim inca impreuna, cu mare greutate, dar as deschide actiune pt partaj,spre final sau actiune pt evacuarea paratului.Problema este ca apartam.in care stam e achizitionat cu credit bancar pe numele lui,eu fiind in concediu crestere copil, venitul nu mi-a fost luat in calcul, dar sunt coimprumutat.este o rata de 320 CHF.Se poate imparti?in ce conditii? Eu am o rata de 825 lei,la alta banca, credit nevoi personale,unde el este coplatitor,venitul lui participand la calcul.El nu achita rata de pe numele meu, desi cand am facut-o (a fost pt acoperirea cardului lui de credit si masina pe care o folosesc eu, juma juma din credit) intelegerea a fost ca el plateste ratele (are un venit in jur de 3500 lei ), iar eu utilitatile, mancare haine,medicamente,caminul copilului,jucarii, benzina....,cu cei 1400 lei pe care ii iau.Am aflat ca de cand sunt in divort el a facut ci CAR,de 8000 lei cu rata de 500 lei.poate si alte credite...!!?AM VREO SANSA SA RAMAN CU COPILUL IN APARTAMENT?INCE CONDITII?Vreau sa achit rata l acasa,inca 23 ani, renunt la masina(el nu conduce, nu o va vrea)...nu face mereu scandaluri,il evit...pot sa cer evacuarea?Mentiune:e ofiter de politie operativ,si are cunostinte, informatii..asteapta sa plec eu din casa!Ce este de facut? Cu respect, Paula A.

Răspuns la discuția pensie alimentara copil
Am introdus actiune pt plata pensiei alim. in 05mai 2009,primulterm, sper singurul a fost pe 28 oct 2009. Pe site este scris ADMIS ACTIUNE. Sper sanu fie atatcata de tatal minorului,pt a se tergiversa.Problema e ca tb astept 2-3 luni pana primesc hotararea acasa, asa mi s-a spus de la Judec Galati. De ce asa de mult?Va trece un an pana l aintrarea in drepturi a copilului si asa greu incercat de diferite boli,internari, interventii medicale. CE POT FACE EU?
CUM URGENTEZ INTRAREA IN PLATA?Banuiesc ca avand retroactiv de plata pt 6 luni ,deja, va plati esalonat...pana la anul pe vremea asta.Ce pot cere?Va rog fff mult, sfatuiti-ma!Sunt si in divort, urmeaza sa ne mutam cu chirie, ca nu se poate sta cu el sub acelasi acoperis.
P.S. O alta intrebare:casa incare locuim este luata cu credit(in rate,pe numele lui,eu fiind in concediu de crestere copil acum 2 ani cand am cumparat-o, sunt doar coimprumutat, venitul nu mi s-a putut lua in calcul).Se poate partaja?cat % se plateste comision pt deschiderea unui partaj?alta posibilitate?el plateste rata, dar pe cea la masina, care e pe numele meu, aprox. egala cu cea pt casa,o platesc eu.Va rog sa ma sfatuiti!Nu am bani pt avocat, credeti-ma!