Am primt un CM de 7 zile de la MF pt varicela, cod indemnizatie 01(boala obisnuita, 75%) dar fiind acut, parafat si semnata si sus la urgente.Cum voi fi platita?75, 100%cat si in ce fel?ma gandeam ca fiind contagioasa ar fi trebuit 100%.Dar la boli contagioase din grupa A nu este trecuta varicela cod 49.
Va multumesc!
Multumesc!Dar pt ce a parafat, semnat si stampilat sus URGENTE?Are vreo semnificatie?pot sa ma duc la serviciu plina de bube, daca suport pruritul, durerile si febra?ma pot amenda?nu IMI POT PERMITE INCA O MICSORARE A SALARIULUI CU 25%,dupa inca 25% si 5 % care nu ii primesc desi am trrecut pe 21.02.2010 intr-o noua treapta de vechime(am implinit 15 ani).SALAR INGHETAT IN M.A.I. la final de 2009.sunt intretinatoare de famile!cum sa procedez!
Varicela nu se incadreaza la boli infecto-contagioase grupa A. Parafa pe "urgente" a fost pusa probabil din greseala, pt ca ambulator nu pot fi acordate concedii cu cod de urgenta decat pt.maxim 5 zile calendaristice, ori dvs.aveti 7 zile. La serviciu nu puteti merge, decat daca medicul anuleaza certificatul medical.
Venitul nu vi se va diminua , pentru ca baza de calcul a indemnizatiei este media zilnica de pe ultimele 6 luni, la care se va aplica 75 % (salariul vi s-a diminuat din iulie, iar baza de calcul e media salariilor pe per.ian-iunie).
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Concediu medical
Gabriel_I
Buna ziua,
As avea o problema cu medicul de familie... vineri am facut varicela si cum eram la serviciu cand am descoperit nu am putut pleca prea repede si ... (vezi toată discuția)