:) Pot sa spun ca numarul executorilor bancari pe care ii cunosc depaseste 100. Am deci un procent decent care sa imi permita o parere oarecum clara despre acest fenomen. nu neg ca sunt executori bancari buni. Majoritatea insa sunt plafonati, este f greu sa nu fii, dat fiind provocarile ce ti le ofera,sau mai bine zis nu ti le ofera aceasta meserie.
cat despre judecatororesti, am o parere si mai proasta, sunt si mai putini cei care stiu. in afara de fostii executori bancari deja ej sau de fostiii avocati,magistrati... restul sunt zero profesional.
Stiu ca vor fi mari schimbari, pentru ca intra in bransa multi oameni tineri.Succes!
:) Este ceea ce a spus un executor judecatoresc din Bucuresti. Nu este parerea mea ci este o informatie primita de la un astfel de executor.
Mult succes tuturor!
Nu pot spune ca nu sunt invidios, :). Cand am vazut ce acte ai nevoie ptr inscriere am decis sa renunt la ideea unui proces impotriva MJ in obligatie de a face plus o exceptie de neconstitutionalitate. Daca va fi cazul, voi da examen cand se va organiza urmatorul concurs . Probabil peste 2-3 ani. :)
Cu toate acestea, are cineva vreo informatie cu privire la faptul ca executorii stagiari vor fi repartizati din oficiu pe langa executorii definitivi, sau se va intampla ca si in cazul avocatilor... sa fie nevoie sa isi caute un Maestru?
As vrea sa primesc o opinie cu privire la legea amintita in titlu, si anume, in cazul meu, am activat ca executor in cadrul unui IFN pana in 31.03.2011, avand o activitate efectiva de 6 ani. in prezent nu mai lucrez in domeniu. Sunt aplicabile pentru mine dispozitiile art.1:
(1) Executorii inregistrati in conditiile legii la Ministerul Justitiei pana la data de 31 mai 2011, apartinand corpurilor proprii de executori organizate de institutiile de credit si alte entitati care apartin grupului acestora si care desfasoara activitati financiare, de institutiile financiare nebancare sau de institutiile de credit cooperatiste, care desfasoara activitate de executor in cadrul acestora, la data expirarii termenului prevazut la alin. (3), cu o vechime efectiva de cel putin 2 ani de la prima inregistrare in aceasta activitate, vor fi numiti, la cerere, in functia de executor judecatoresc, daca indeplinesc conditiile generale prevazute la art. 15 lit. a)—f) din Legea 188/2000 privind executorii judecatoresti, republicata.
tsk766 a scris:
In primul rand as vrea sa va multumesc pentru ajutorul dat.
Mama spune ca i s-a dat un titlu de proprietate pe teren nu si pe casa pe numele bunicilor dupa revolutie si asta ar fi cam tot.
Credeti ca actiunea in uzucapiune este cea mai buna solutie?
Va multumesc inca odata!
Daca aveti act de proprietate pe teren nu aveti cum sa va judecati pe uzucapiune.
Trebuie sa faceti mostenirea pe teren.
Ma puteti ajuta cu numarul de dosar al debitorului din PITESTI catre BCR?Este persoana fizica,a deschis proces impotriva paratei BCR deoarece aceasta nu a calculat rata de comun acord cu debitorul.Tribunalul PITESTI a dat castig BCR debitorul a facut recurs la CURTEA DE APEL PITESTI unde a avut castig de cauza,iar acum debitorul are dobanda la credit de 2,5%.Si BCR a facut recurs la ICCJ iar acum se asteapta hotararea acesteia.Daca se va crea un precedent am de gand sa-l urmez si eu!Va multumesc!=D>
Este ilegal ce vi s-a intamplat, este un abuz al societatii de leasing. In cazul neplatii ratelor, firma de leasing trebuie sa va execute silit prin intermediul unui executor judecatoresc, indiferent de prevederile din contract. Mai mult, dupa noua legislatie, contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii. Chiar in situatia in care contractul este, prin lege, titlu executoriu, executarea silita se poate face numai de catre un executor judecatoresc care trebuie sa solicite instantei de judecata incuviintarea executarii silite.