avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Activitate ambidextru

Activitate ambidextru

Jocandi Causa a scris:

:) Pot sa spun ca numarul executorilor bancari pe care ii cunosc depaseste 100. Am deci un procent decent care sa imi permita o parere oarecum clara despre acest fenomen. nu neg ca sunt executori bancari buni. Majoritatea insa sunt plafonati, este f greu sa nu fii, dat fiind provocarile ce ti le ofera,sau mai bine zis nu ti le ofera aceasta meserie.
cat despre judecatororesti, am o parere si mai proasta, sunt si mai putini cei care stiu. in afara de fostii executori bancari deja ej sau de fostiii avocati,magistrati... restul sunt zero profesional.
Stiu ca vor fi mari schimbari, pentru ca intra in bransa multi oameni tineri.Succes!


100 de executori? CRed ca asta inseamna cam 25% dintre executorii bancari si IFN la nivelul intregii tari. Poate ma insel eu... Cand ai reusit omule sa cunosti atatia? Eu abia am cunoscut 7 sau 8 in ultimii 2 ani si jumatate...
Jocandi Causa a scris:

:) Este ceea ce a spus un executor judecatoresc din Bucuresti. Nu este parerea mea ci este o informatie primita de la un astfel de executor.

Mult succes tuturor!
Nu pot spune ca nu sunt invidios, :). Cand am vazut ce acte ai nevoie ptr inscriere am decis sa renunt la ideea unui proces impotriva MJ in obligatie de a face plus o exceptie de neconstitutionalitate. Daca va fi cazul, voi da examen cand se va organiza urmatorul concurs . Probabil peste 2-3 ani. :)


In 2011 au depus juramantul noii executori judecatoresti in Martie, Iunie si Decembrie. Deci 3 serii in anul ce tocmai a trecut. Posibil ca si anul viitor sa fie la fel, nu fii pesimist.
ruxandra.ciobanu a scris:

Cu toate acestea, are cineva vreo informatie cu privire la faptul ca executorii stagiari vor fi repartizati din oficiu pe langa executorii definitivi, sau se va intampla ca si in cazul avocatilor... sa fie nevoie sa isi caute un Maestru?



Vezi art 2, al. 2 din Legea 287/2011.
alexmisa a scris:

As vrea sa primesc o opinie cu privire la legea amintita in titlu, si anume, in cazul meu, am activat ca executor in cadrul unui IFN pana in 31.03.2011, avand o activitate efectiva de 6 ani. in prezent nu mai lucrez in domeniu. Sunt aplicabile pentru mine dispozitiile art.1:
(1) Executorii inregistrati in conditiile legii la Ministerul Justitiei pana la data de 31 mai 2011, apartinand corpurilor proprii de executori organizate de institutiile de credit si alte entitati care apartin grupului acestora si care desfasoara activitati financiare, de institutiile financiare nebancare sau de institutiile de credit cooperatiste, care desfasoara activitate de executor in cadrul acestora, la data expirarii termenului prevazut la alin. (3), cu o vechime efectiva de cel putin 2 ani de la prima inregistrare in aceasta activitate, vor fi numiti, la cerere, in functia de executor judecatoresc, daca indeplinesc conditiile generale prevazute la art. 15 lit. a)—f) din Legea 188/2000 privind executorii judecatoresti, republicata.



NU, din pacate nu faci obiectul acestei legi. Fac obiectul legii doar cei angajati inainte de 31 Mai 2011 si care la data intrarii in vigoare a legii erau inca in functie.
Răspuns la discuția Succesiune nefacuta din 1927
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

tsk766 a scris:

In primul rand as vrea sa va multumesc pentru ajutorul dat.

Mama spune ca i s-a dat un titlu de proprietate pe teren nu si pe casa pe numele bunicilor dupa revolutie si asta ar fi cam tot.

Credeti ca actiunea in uzucapiune este cea mai buna solutie?

Va multumesc inca odata!



Daca aveti act de proprietate pe teren nu aveti cum sa va judecati pe uzucapiune.
Trebuie sa faceti mostenirea pe teren.


Proprietarul terenului este si proprietarul constructiei. Actiunea in accesiune imobiliara. Tot ce se uneste cu principalul (care este proprietatea unei persoane) devine proprietatea acelei persoane. Nu este necesara uzucapiunea, cred ca e mai facila accesunea imobiliara, cata vreme aveti titlu pe teren, care e principalul...
Vorba lui nea Nicu Vacaroiu: parerea mea!
Răspuns la discuția CAZ PITESTI
DL.DAN a scris:

Ma puteti ajuta cu numarul de dosar al debitorului din PITESTI catre BCR?Este persoana fizica,a deschis proces impotriva paratei BCR deoarece aceasta nu a calculat rata de comun acord cu debitorul.Tribunalul PITESTI a dat castig BCR debitorul a facut recurs la CURTEA DE APEL PITESTI unde a avut castig de cauza,iar acum debitorul are dobanda la credit de 2,5%.Si BCR a facut recurs la ICCJ iar acum se asteapta hotararea acesteia.Daca se va crea un precedent am de gand sa-l urmez si eu!Va multumesc!=D>




Ei bine, da.
Uite aici informatia solicitata:
Dosar 1056/1259/2009 al Curtii de Apel Pitesti
Număr unic dosar: 1056/1259/2009
Înregistrat în data de: 02.02.2010
Obiect dosar: obligatia de a face
Materia juridică: Comercial
Stadiu procesual: Apel
Părţi:
Toma Marian : Apelant
BANCA COMERCIALA ROMANA S.A : Intimat

TERMENE DE JUDECATÃ:
Data Soluţie Detalii
19/02/2010 Amână pronunţarea la 26 februarie 2010. Încheiere
26/02/2010 Admite apelul.Modifică în tot sentinţa în sensul că admite acţiunea şi obligă pârâta să comunice graficele de rambursare potrivit contractelor, calculând dobânda curentă ca fiind EURIBOR+ 1,5%. Cu recurs.


si al meu personal (abia am inceput sa ma lupt cu bcr si am reusit pana acum preschimbarea termenului de la 1 an si 2 luni la doar 2 luni), urmand a ne judeca pe fondul cauzei pe 6 Decembrie, la
Tribunalul Bucuresti: 43419/3/2010.
Pe portal apare termenul ca fiind 26.09.2011, insa am deja citatia pentru 06.12.2010.

CU mentiunea ca precedentul nu este izvor de drept, deci nu puteti invoca precedentul ca sa castigati procesul, ci trebuie sa aveti in vedere doar temeiul legal pe care l-a avut in vedere instanta cand a emis decizia.
Popa Elena a scris:

Este ilegal ce vi s-a intamplat, este un abuz al societatii de leasing. In cazul neplatii ratelor, firma de leasing trebuie sa va execute silit prin intermediul unui executor judecatoresc, indiferent de prevederile din contract. Mai mult, dupa noua legislatie, contractele de leasing nu mai sunt titluri executorii. Chiar in situatia in care contractul este, prin lege, titlu executoriu, executarea silita se poate face numai de catre un executor judecatoresc care trebuie sa solicite instantei de judecata incuviintarea executarii silite.



Contractul de leasing este titlu executoriu, stimata doamna avocat. Ultima oara cand am obtinut incuviintarea executarii silite a unui contract de leasing, a fost chiar zilele trecute. S-a schimbat legislatia si stiti numai dumneavoastra? Ca nici eu si nici judecatorii nu stiam asta... Si mai e o chestiune pe care o stiti numai dumneavoastra: aceea ca NUMAI executorii judecatoresti ii pot lua omului masina, pe calea executarii silite. Doamna, de executori pentru IFN ati auzit? De ce oare credeti ca le le incuviinteaza judecatorii cererile de executare? Pentru ca nu au voie sa execute silit? LOL! Si inca ceva: luarea masinii de la debitor este reposesie, nu executare silita. Executarea silita presupune urmarirea bunurilor din patrimoniul debitorului, iar masina aia, din cate pricep eu, nu este a debitorului, ci a firmei de leasing.

Sper ca v-am imbogatit cunostintele despre leasing si acum nu ii veti mai induce in eroare pe clientii firmelor de leasing.
O zi buna.