Multumesc sincer pentru raspunsuri. Citisem legea 263/2010 si Normele de aplicare ale acesteia impreuna cu mama baiatului in cauza, dar voiam o parere oficiala, deoarece cei de la Casa de pensii tot sustin ca e vb de cu totul alta Casa......adica "legea probabil este cu totul alta pentru cei care au lucrat in cadrul armatei"/ Casa de Pensii a Armatei....tipic vremurilor actuale..
In cazul in care repeta anul la facultate, un adolescent poate pierde pensia de urmas ( tatal copilului a fost maistru militar) sau i se poate imputa/ cere mamei sa dea banii inapoi pentru acea perioada? Va multumesc sincer! O zi buna!
Multumesc sincer celor ce mi-au raspuns.
In cele din urma am platit rata aferenta trimestrului 3 ( feb/mar/aprilie) , desi conform art.2 si art 3 din contractul meu de leasing nu era precizat nmk relevant la acest aspect , insa am reziliat contractul cu ei, dupa incheierea contractului de leasing ; eu doar imi incheiasem socoteala cu banca.....in fine, ca sa pot finaliza mai repede si sa scap de soc. respectiva de asigurari - cu scuzele de rigoare daca incalc o anumita conduita numind-o - BCR Asigurari
( sincer nu o recomand nimanui....) ; in toti cei 5 ani de leasing chiar daca nu am avut niciodata probleme ( conduita preventiva!) - nicio reparatie sau zgarietura, niciun fel de daune in trafic, la fiecare polita trebuia sa negociez cu ei oferta deoarece nu-mi faceau nicio reducere ( de multe ori erau chiar abuzivi, ca sa nu mai spun ca timp de 1 an au facut erori de sistem, trimitandu-mi polita unei alte persoane -coincidenta nominala..., dar diferenta la datele personale /cnp, etc), iar la ultima polita ma trezisem ca aveam aceeasi suma de plata ca si acum 3 ani - nu-mi scazusera suma deloc si am tot incercat sa modificam de comun acord forma de plata a ratelor de la trimestrial la lunar , dar fara folos. Competenta profesionala tipica vremurilor actuale!!!!
Ideea este ca in cele din urma cu chiu cu vai si dupa multi nervi irositi mi-au facut o reducere substantiala. Acum stiu ca am ales cu mult mai bine societatea de asigurari ( sau cel putin asa sper....hahaha).
Oricum , doresc sa multumesc inca o data pentru raspunsuri.
Sa auzim de bine!
Buna ziua!
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns pertinent la intrebarea urmatoare: daca eu am platit in avans leasingul la masina ( am sunat la banca respectiva si am intrebat suma finala, incluzand acel comision aberant de 3%) este normal ca banca sa nu faca demersul final de incheiere cu mine deoarece mi se spune ca tb sa platesc casco in continuare? Mentionez ca suma finala am platit-o pana in termenul scadent, asa cum mi s-a spus, iar acea rata de casco este la trimestru ( iar de la banca mi s-a spus ca ar trebui sa ma inteleg cu cei de la casco ca sa platesc macar pe luna feb+martie). Eu nu inteleg de ce tb sa mai platesc in continuare la casco , daca masina este achitata ( de o saptamana banii sunt in cont, iar banca nu vrea sa incheiem lesingul), pana nu platesc ce mi se pune in fata ( pana acum cand voiam sa schimb rata de casco - sa pot plati lunar imi spuneau ca nu se poate deoarece de la inceput a fost la trimestru, iar acum vor sa platesc pe astea doua luni, si dupa aceea mi se inchide contractul). Mi se pare chiar abuziv deoarece banca are suma totala cu acele comisioane aferente in cont de o saptamana, se foloseste bine merci de banii mei si ma taragane cu acest casco. Eu credeam normal ca daca platesc toata suma ce mi s-a spus,atunci voi incheia socoteala cu ei si gata, scap.
Va rog mult sa-mi explicati si mie daca este corect si cam ce ar tb sa fac. Va multumesc !
O zi buna!
Incercam sa reparam totul,cu exceptia a ceea ce trebuie reparat.
Incercam sa schimbam totul ,cu exceptia a ceea ce trebuie schimbat.
Ne ocupam de toate aspectele,cu exceptia celor mai fundamentale credinte ale noastre.....si de fapt dupa cum spune si Eliade :
" Nu sunt pierdute decat acele batalii pe care nu le incepi niciodata."
Imi place atitudinea ta , rodica_post.
Va multumesc sincer pentru raspunsurile primite. Sper sa fie o finalitate pozitiva pentru ei, deoarece li s-a spus ca e vb de alta lege republicata si aparuta in ianuarie 2011 ( si totusi nicaieri nu scrie negru pe alb de aceste conditii - studii superioare si forma de inv. la zi) . Totul se interpreteaza dupa bunul plac si interesele vizate.........
Prietenei mele i-a murit sotul ( maistru militar - MApN) acum doi ani, iar fiul lor a terminat liceul anul acesta. Nu are posibilitatea sa-l inscrie / intretina la facultate si au cazut de comun acord sa faca o scola postliceala ( unde costurile ar fi mai usor de suportat.....), dai i s-au dat fel si fel de raspunsuri de la casa de pensii pe motiv ca nu va mai beneficia de pensia de urmas deoarece nu este inscris la o forma de invatamant superioara si la zi, iar pensia de urmas provine de la Casa de Pensii a Armatei. Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns cat mai corect, si sper cat mai pozitiv deoarece este o situatie destul de dificila pt. bietul copil si mama sa. Va multumesc !
Pur si simplu ramanem blocati cum ar zice copiii din ziua de azi ( expresie care nu ma deranjeaza.............)de atata nesimtire de " Romania".
Cred ca ar fi nevoie de zile si nopti intregi ca sa putem dezbate subiectul si tot am avea nevoie....
Am zis si o voi repeta la nesfarsit : in primul rand invatamantul este deficitar la pregatirea pshiho-pedagogica ( am observat ca se noteaza din ce in ce mai mult pe partea de disciplina, nicidecum pe merite - adica atunci cand nu pot stapani o clasa /un elev li se da test sau nota 2), dupa care urmeaza carenta de specialitate...
Sunt foarte multe cadre care habar nu au de metodica predarii , etc. si care vin doar de dragul de a-si etala "privilegiul" de a fi profesor.
Nu trebuie uitat ca in meseria aceasta noi trebuie sa iubim copiii. Acesta este categoric punctul meu de vedere , care mi-a si atras antipatii din partea unor colegi ( dar nu ma intereseaza/afecteaza nicidecum).
Desi nu sunt in varsta ( am doar 38 de ani) si o experienta de 15 ani vechime la catedra cu rezultate foarte bune pot sa va spun ca ma simt foarte, foarte bine atunci cand fosti elevi ma suna sau ma saluta pe strada cu drag si ma imbratiseaza sau ma contacteaza in diverse probleme de consiliere.
Imi iubesc foarte mult meseria si elevii, iar ei simt lucrul acesta ( doar discutam de legea compensatiei - ce dai, aia primesti.......)
Va doresc numai bine!
prof. Nicoleta Mitea ( foxi)
Ma poate lumina careva in privinta acestui zvon : bugetarii vor mai avea parte de inca 5 zile fara plata cat de curand?????????:stunned:
Ce surprize ne mai asteapta??????#-o
Ni se va lua si dreptul de mai respira, oare????
Multumesc anticipat pentru raspunsul asteptat !
Din start va spun ca acea persoana nu are ce cauta in invatamant!!!!!!!!!!!!!!
Orice s-ar fi intamplat intre cadrul didactic respectiv si acel elev nu era loc de orgoliu. Ca si profesor cu experienta va pot spune ca atunci trebuia sa dea dovada de cel TACT pedagogic, aplanare psiho-pedagogica de care din pacate sistemul este foarte deficitar.Se lucreaza numai cu material uman si nu conteaza generatiile, noi trebuie sa fim flexibili si sa ne modelam dupa fiecare generatie ; NU TREBUIE SA FIM STEREOTIPI IN GANDIRE!!!!!!
In alta ordine de idei, imaturitate mai mare, ca sa nu zic prostie nu am auzit: inainte de a se pleca undeva ( excursii/tabere) ca si profesor organizator/coordonator semnezi niste formulare pe la Inspectoratul Jud.unde iti asumi anumite responsabilitati pentru acei copii!!!!!!!!!!
Va dati seama ca vor urma niste consecinte in lant destul de serioase pentru aceasta abatere grava.
Sincer, iata pentru ce mi-e rusine sa mai spun ca sunt profesor :din pacate ies la iveala tot mai multe "uscaturi " prin "padure" de genul acesta sau chiar de dascali corupti, iar omul de rand cere socoteala intregii tagme didactice ( adica esti bagat la gramada cu toti acesti trepadusi)!!!!!!!!!!!!!!!!
Am fost pusa intr-o situatie similara in calitate de parinte : la ora de ed. fizica fiul meu a fost silit sa dea probele sportive intr-o zi caniculara pt satisfactia pers. a respectivului distins coleg al meu , prof. de ed.sportiva, In contextul in care fiul meu avea scutire, avand astm bronsic.
Urmarea a fost : lipotimie, diagnostic in urma caruia l-am dus de urgenta la spital la perfuzii, unde si-a revenit. Si am fost anuntata de catre elevi ca i se facuse rau, deoarece dl.profesor era in cancelarie la aer conditionat,unde citea ziarul.
Ii puteam face rau d.p.v. legal, dar am preferat sa constat ca nu exista acel om,si-l ignor si-n ziua de azi ; mi se face lehamite cand vad asa de multa nesimtire si prefer sa-l las pe D-zeu ca sa delibereze.
Oricum trebuie sanctionat zdravan............ca sa nu zic dat afara!!!!!!!!
Oare cand se va face " curatenie" prin tara asta?????????