Va multumesc frumos pentru raspunsuri!
As mai avea o intrebare : conform hotararii de divort trebuie sa platesc cheltuieli de judecata in valoare de 3.345.ooo lei (lei vechi - hotararea este din anul 2004). Nu am platit aceste cheltuieli si nici nu am posibilitatea sa platesc acum aceste cheltuieli (am un venit de 400 RON-lunar - pensie de boala). Ca sa legalizez hotararea de divort presupune ca trebuie sa fac dovada ca am platit cheltuielile de judecata ? Sau poate fi legalizata orisicum?
Va multumesc inca odata pentru amabilitate si raspunsurile promte.
Cu stima,
Dorel
Buna ziua,
In anul 2004 am divortat. Nu m-am prezentat la tribunal dar am primit prin posta sentinta si hotararea. De curand, cartea mea de indentitate a expirat si mergand la politie sa o reinnoiesc mi-au cerut hotararea de divort definitiva si irevocabila.
Pot delega pe cineva sa mearga la tribunal sa obtina aceasta hotarare avand in vedere ca eu nu ma pot deplasa ? (am handicap de gr. II si locuiesc in Bucuresti - divortul a fost pronuntat de Tribunalul din Galati ). Aveti idee ce costuri presupune acest lucru ? (daca este posibil sa deleg pe cineva ?)
Multumesc pentru ajutor!
Cu stima,
Dorel
Daca puteti sa ma luminati si pe mine intr-o problema : sunt bolnav de ciroza hepatica si am 2 scrisori medicale prin care se recomanda pensionare medicala.
Din data de 14.12.2008 nu am mai lucrat nicaieri cu contract de munca si nu am platit nici CAS.
Pentru a obtine pensia de invaliditate trebuie sa fac un contract individual cu o casa de asigurari de sanatate?