Buna ziua,
In anul 2004 am divortat. Nu m-am prezentat la tribunal dar am primit prin posta sentinta si hotararea. De curand, cartea mea de indentitate a expirat si mergand la politie sa o reinnoiesc mi-au cerut hotararea de divort definitiva si irevocabila.
Pot delega pe cineva sa mearga la tribunal sa obtina aceasta hotarare avand in vedere ca eu nu ma pot deplasa ? (am handicap de gr. II si locuiesc in Bucuresti - divortul a fost pronuntat de Tribunalul din Galati ). Aveti idee ce costuri presupune acest lucru ? (daca este posibil sa deleg pe cineva ?)
Multumesc pentru ajutor!
Cu stima,
Dorel
Obtinerea unei hotarari definitive si irevocabile legalizata, prespune plata unei taxe de timbru de 2 lei (legalizarea) si a unei taxe de timbru suplimentare a carei valoare depinde de numarul de pagini al hotararii, precum si un timbru judiciar de 0.30 lei. Puteti sa imputerniciti un mandatar sau un avocat care sa se ocupe de acest demers
Formulati o cerere de legalizare a hotararii si puteti delega pe cine doriti printr-o imputernicire semnata de dvs. sa o depuna.
Costul este de 2 lei plus timbru judiciar in valoare de 0,30 lei.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri!
As mai avea o intrebare : conform hotararii de divort trebuie sa platesc cheltuieli de judecata in valoare de 3.345.ooo lei (lei vechi - hotararea este din anul 2004). Nu am platit aceste cheltuieli si nici nu am posibilitatea sa platesc acum aceste cheltuieli (am un venit de 400 RON-lunar - pensie de boala). Ca sa legalizez hotararea de divort presupune ca trebuie sa fac dovada ca am platit cheltuielile de judecata ? Sau poate fi legalizata orisicum?
Va multumesc inca odata pentru amabilitate si raspunsurile promte.
Cu stima,
Dorel