avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Apel pe nume- hotarare divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Apel pe nume- hotarare divort

Buna ziua.

Am si eu o intrebare si v-as fi tare recunoscatoare daca mi-ati raspunde.
Amprimit ieri hotararea de divort (divort prin acord, cu solicitarea mea de a reveni la numele anterior casatoriei).
Instanta dispune desfacerea casatoriei (definitiva) si revenirea mea la numele anterior. Pentru revenire la nume se specifica "cu apel pe nume in 30 zile de la data comunicarii".

Eu nu am de gand sa depun apel pe tema asta, si nici el. Cum putem proceda pentru a scurta termenul asta de 30 zile? Putem depune la dosar vreo renuntare la dreptul de apel? Sau cum?

Ma intereseaza sa investesc hotararea (atat pe divort cat si pe nume) cu titlu executoriu, cu definitiv si irevocabil cat ma repede cu putinta.

Multumesc mult.

C.
Mergeti impreuna la judecatorie si dati amandoi o declaratie pin care renuntati la orice cale de atac.
Apoi, solicitati copie de pe sentinta cu mentiunea "definitiva si irevocabila".
O puteti lua in doua zile, cu plata unei taxe de timbru de 2 lei.
Multumesc mult. Si cum orice raspuns genereaza o intrebare noua...:)
El s-a mutat din Bucuresti, insa inainte sa plece mi-a lasat o imputernicire la notar in baza careia eu sunt imputernicita sa depun orice acte, fac orice solicitari in dosarul nr.... in legatura cu hotararea de divort.
As putea sa fac eu aceasta declaratie in numele lui? Pot solicita copia dupa sentinta in aceeasi zi cu depunerea delcaratiei de renuntare?

Multumesc mult inca o data.

Nu puteti depune aceasta renuntare in numele lui, intr-un dosar in care sunteti parti contradictorii amandoi, este conflict de interese.
Va putea sa dea aceasta procura altcuiva, oricine strain de dosar.
Am inteles. Multumesc mult!
Nu sunt convins ca se poate renunta la dreptul de apel in cazul divortului prin mandatar cu procura speciala si autentica.
Fiind vorba de o actiune strict persoanala nepatrimoniala...vor exista probleme...in sensul ca...nu se va lua in seama...
Nici notarul nu cred ca o sa faca o asemenea procura...

Cautati alta varianta.
Apropos de faptul ca o intrebare naste o alta intrebare...;)

Alte discuții în legătură

Hotarare de divort mihaelach mihaelach Pot sa-mi schimb cartea de identitate daca hotararea de divort nu este stampilata cu mentiunea definitiva si irevocabila daca in aceea hotarare se specifica ca ... (vezi toată discuția)
Hotarare divort anescumaria anescumaria Buna ziua, Imi puteti spune va rog cum trebuie sa procedez pentru ca hotararea de divort sa devina definitiva si irevocabila? as vrea sa ies cu fetita mea din ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort droni droni Buna ziua Mama mea are o sentinta de divort din 2004. Este plecata din tara, iar acum cand a dorit sa-si modifice actele la ambasada i s-a spus ca nu poate ... (vezi toată discuția)