avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare cheltuieli de judecata

Buna ziua,

Am o hotarare judecatoreasca de divort, definitiva si irevocabila in ceea ce priveste divortul, in care paratul (din vina caruia s-a si desfacut casatoria) este obligat la cheltuieli de judecata in favoarea reclamatului. Mentionez ca desi a fost cu recurs, nu s-a facut, prin urmare paratul a pierdut dreptul de a ataca hotararea in ceea ce privesc cheltuielile de judecata, Acum as dori sa stiu cum, sau care sunt pasii pentru a intra in posesia cheltuielilor de judecata deoarece paratul nu doreste sa le ofere reclamantului de bunavoie. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 13:56, 31 Martie 2012
Daca hotararea este definitiva si irevocabila, formulati o cerere adresata presedintelui instantei pe calea careia solicitati legalizarea si investirea cu formula executorie a hotararii, apoi va adresati unui executor judecatoresc pentru punerea in executare a hotararii.
Pentru legalizare si investire aveti nevoie de :
-cerere adresata presedintelui instantei,
-taxa de timbru de 6.00 lei,
-timbru jud. de 0.30 lei,
-hotararea a carei legalizare si investire se solicita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara adrianaadriana adrianaadriana buna ziua, in 2007 cand am divortat a fost stabilita de catre instanta o pensie alimentara de 500 ron pt fiul meu , fostul sot a platit aceasta suma timp de 3 ... (vezi toată discuția)
Divort ganya ganya divortul s-a pronuntat in favoarea mea,si s-a hotarat sa primesc cheltuieli de judecata pe care insa nu le-am primit si au trecut sase luni de atunci.cum ... (vezi toată discuția)
Comunicare minuta penala dragosandrei dragosandrei Daca in urma comunicarii minutei penale s- adispus acordarea pedepsei de 2 ani cu suspendare cum imi recuperez prejudiciul ?? (vezi toată discuția)