avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... comunicare minuta penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

comunicare minuta penala

Daca in urma comunicarii minutei penale s- adispus acordarea pedepsei de 2 ani cu suspendare cum imi recuperez prejudiciul ??
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:06, 1 Octombrie 2011
daca s-a solutionat si partea civila atunci investiti sentinta penala dupa raminerea ei definitiva. Apoi mergeti la un executor judecatoresc.
da scrie ca ii obliga pe inculpati la plata in solidar a sumei :)
cum o investesc ?
Pentru a putea legaliza si investi hotararea, in primul rand trebuie sa verificati daca este definitiva sau nu, respectiv daca nici una dintre parti nu a declarat calea de atac ( apel sau recurs dupa caz) .
Daca hotararea este definitiva atunci:
1.-formulati o cerere adresata presedintelui instantei prin care solicitati eliberarea unei copii xerox a acesteia,
2.- apoi, pentru legalizare si investire cu formula executorie aveti nevoie de:
-cerere adresata presedintelui instantei prin care solicitati legalizarea si investirea cu formula executorie a hotararii respective,
-taxa de timbru de 6.00 lei,
-timbru jud. de 0,30 lei,
-hotararea a carei legalizare si investire se solicita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce urmeaza? spike00spiegel spike00spiegel Am avut un proces the plangere impotriva NUP ca intimat, si se pare ca am castigat, pe portal.just.ro e afisat \"Respinge plângerea. Definitivă \" A trecut ... (vezi toată discuția)
Sentinta de condamnare si obligarea la despagubiri materiale si morale-cum procedam? cipriang4s cipriang4s buna ziua pe 7 iunie am avut ultimu termen in proces ,inculpatii au fost pedepsiti cu pedeapsa cu inchisoarea cu suspendare si obligati la plata cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecata roxanadumitru roxanadumitru Buna ziua, Am o hotarare judecatoreasca de divort, definitiva si irevocabila in ceea ce priveste divortul, in care paratul (din vina caruia s-a si desfacut ... (vezi toată discuția)