Am avut un proces the plangere impotriva NUP ca intimat, si se pare ca am castigat, pe portal.just.ro e afisat "Respinge plângerea. Definitivă " A trecut cam 12 zile de cand sa dat sentinta, si avocatul mi-a spus ca o sa o primesc acasa in cateva zile dar nu am primit nimic.
Eu am depus chitanta la dosar pt cheltuieli de judecata, banuiesc ca o sa am nevoie de executor dar se merita pt o suma de 1000? Executorul cat costa? M-ar interesa mai mult sa ii arat petentului ca santajul cu plangeri penala nefondate nu e o joaca!
1.Termenul de redactare al hotararilor penale este de 20 de zile de la pronuntare, cu alte cuvinte nici macar acestea nu au trecut.
2.Apoi, hotararile penale nu se comunica, deci nici dupa redactare nu veti primi hotararea.
3.Daca doriti sa intrati in posesia hotararii, va fi necesar sa formulati o cerere adresata presedintelui instantei ( evident dupa redactare), cerere prin care sa solicitati eliberarea unei copii xerox a acesteia.
4.Daca doriti sa puneti in executare, va trebui sa formulati inca o cerere prin care sa solicitati legalizarea si investirea cu formula executorie ( taxa de timbru 6.00 lei si timbru jud.0,30 lei)
5.Dupa ce obtineti hotararea legalizata si investita va adresati unui executor.
Personal as notifica mai inainte de toate si apoi as proceda la executarea silita.
Daca petentul e solvabil, toate cheltuielile de executare avansate, le puteti obtine de la cel care a pierdut procesul.
Verificati daca instanta s-a pronuntat si asupra cheltuielilor de judecata. Daca nu, luati legatura cu avocatul dvs.