avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Propunere de dosar penal fara drept de conducere a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Propunere de dosar penal fara drept de conducere a autoturismului

Buna,
in 16.05.2009 am fost prinsa cu ceva bauturica la volan. Nu explic acum de ce si cum, dar ideea e ca mi-au suspendat permisul atunci... si nu l-am mai vazut in ziua de azi... sunt propusa pt dosar penal.. dar de un an ei inca sunt in "proceduri.. adica eu acuzata inca nu sunt da nici nu conduc.. si nici nu mi se scade din pedeapsa perioada asta.. si asta doar pt ca birocratia dureaza... ca asa a zis nenea politzaiu ca ei au voie sa imi retina in vederea anularii permisu pana hohoooo (mentionez ca u sunt nici un fel de victime..domne feri..a fost si ceva accident..da numa io de una singura am busit masina si cam atat...
acu vreau sa stiu daca chair sa e legea romaneasca de tre sa stai dupa ei pana cand iti vine randu, chair daca e un an..si dupaia sa ti se aplice pedepse si dupaias a le executi... n-am cum sa fac ceva apel? sau sa ii dau in judecata ca io am perdut bani pentru ca mi-au suspendat permisu?
A da.. si acum sunt rezident al altei tari..oare ce sa fac sa am permis mai repede? fac aici scoala iar mai rpd?

mersi...
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:35, 2 Aprilie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Obtinerea unui alt permis de conducere national nu este legal.Exclude din start acest aspect.
Cred ca este vorba despre ceva ,mai multa "bauturica",peste 0,80 g/l. aer expirat,ceea ce ati vazut ce reprezinta, aceasta cantitate fiind destul de "maricica" pentru o doamna.
Nu aveti alta solutie,decat sa asteptati rezultatul cercetarilor si trimiterea cauzei spre judecare in instanta.
Puteti doar sa sa mergeti la politie sau la procurorul care supravegheaza cercetarea penala si sa solicitati urgentarea cercetarilor.
In raport de situatia mentionata ,aveti dreptul sa sesizati autoritatea responsabila asupra tergiversarii cercetarii
Constituie contraventie,conform
OG nr 63/2006 art 102
8.detinerea simultana a doua permise de conducere nationale,dintre care unul eliberat de o autoritate competenta straina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am calcat un pieton ilarion184 ilarion184 Buna ziua, In luna Martie 2010 mi-a sarit un pieton in fata masini si l-am acrosat. Ningea afara era seara iar el a sarit dintre masini si nu l-am observat ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala ContSters298050 ContSters298050 Buna seara. Am avut un accident eu cu autovehicul vayamatul cu motocicleta. Am avut in aerul expirat 0.0 Ce imi este frica de probele biologice deoarece ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan - 0.57 etilotest, plata analize, consecinte, pedeapsa BRaul BRaul Buna ziua, am si eu o intrebare poate ma puteti ajuta si pe mine careva, pe data de 03.02.2013 am fost oprit de politia rutiera care au constatat ca am condus ... (vezi toată discuția)