avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj tehnic

lucrez la o firma de service si am fost anuntati ca de maine intram 50% din angajati in somaj tehnic.3luni.care sunt riscurile?cat primim ca salariu in aceste trei luni?trebuie sa semnam un act prin care se specifica ca intram in somaj tehnic?care sunt drepturile si obligatiile in perioada de somaj tehnic?multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:37, 2 Aprilie 2010
1. Veti fi remunerat cu minim 75% din salariul de baza
2. Trebuie sa semnati o decizie individuala de suspendare a contractului individual de munca cf art. 52 lit. d din codul muncii.
3. in decizie treuie sa regasiti si explicatii privind motivele care determina societatea sa recurga la somaj tehnic, si perioada efectiva de somaj tehnic si modalitatea rin care veti pastra legatura cu angajatorul(daca trebuie sa veniti zilnic la munca sau nu in aceasta perioada, in asteptarea ca angajatorul sa dea dispozitii pentru reinceperea activitatii)
Trebuie sa vi se comunice o decizie de suspendare a c.i.m. pe acea perioada.

Pe perioada somajului tehnic nu se vine la munca ....insa angajatorul poate decide reluarea activitatii oricand in perioada acestei suspendari a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic aijin aijin Buna ziua. As dori sa stiu care sunt etapele care trebuie urmate in cazul somajului tehnic. Pot fi trimisi in somaj tehnic doar o parte din angajati? (vezi toată discuția)
Ce trebuie facut pt intrare in "somaj tehnic" conform oug nr. 28/2009 Mirela71 Mirela71 buna seara! as avea si eu nevoie de anumite explicatii in ceea ce priveste intrarea unor angajati in\"somaj tehnic\" conform OUG 28/2009. Ce demersuri trebuie ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic carpaho carpaho daca o societate pe o perioada de 24 ore isi reduce activitatea poate sa trimita in somaj tehnic pe aceasta perioada o parte din personal si ce acte, decizii ... (vezi toată discuția)