Buna ziua! Ma poate ajuta cineva? Am fost anuntata de firma la care lucrez ca se desfiinteaza toate posturile din firma. In acelasi timp am primit si un acord de incatare a contractului de munca in baza art 55 litera b, in care este precizat faptul ca nu avem pretentii de niciun fel fata de firma angajatoare. Am inteles ca in baza acestui articol nu pot beneficia de somaj. Ce ma sfatuiti sa fac pentru a beneficia de somaj in conditiile in care am vechimea necesara.
Pentru a beneficia de somaj trebuie incheieat CIM dvs. din initiativa angajatorului
Ex: art.65(1) din Codul Muncii si implica din partea angajatorului urmatoarele:
- preaviz 20 de zile lucratoare
- pe perioada preavizului aveti dreptul sa absentati 4 ore pe zi si sa fiti platit pt. norma intreaga in ideea ca sa aveti timp sa va cautati un nou loc de munca
- un salariu compensator cel putin conform CCMUN 2007-2010
Daca semnati incetarea CIM cu art. 55lit b nu beneficiati de nimic, este o incheiere cu acordul partilor si angajatorul nu mai are nici o obligatie fata de dvs.
Nu cedati , asteptati sa va desfaca CIM cu art.65(1)
Succes
Munca
radu.gurita
In urma cu cateva zile am fost informat ca firma la care lucrez se inchide,oferindu-mi un loc de munca similar la aceeasi firma dar in alt oras.Eu nu sunt ... (vezi toată discuția)