avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PROBLEMA INCURCATA RAU. AVEM MARE NEVOIE DE AJUTOR.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PROBLEMA INCURCATA RAU. AVEM MARE NEVOIE DE AJUTOR.

Buna ziua si multumesc anticipat.
Eu si sotul meu, in varsta de 27 ani, locuim cu socrii intr-o casa la curte de la varsta de 19 ani. In tot acest timp, in casa care statea sa cada noi am investit aproximativ 40.000 euro, in regie proprie(nu am platit mana de lucru pentru ca toata CONSTRUCTIA A FOST FACUTA DE SOTUL MEU). Casa are, cu tot cu teren, 130mp. Noi ne-am construit 2 camere, cu mansarda, bucatarie si baie pe o suprafata de 75 mp. Se poate face contract de vanzare-cumparare pe cei 75 mp de teren si constructie? Trebuie sa va spun ca toate cele construite de noi se afla sub acelasi acoperis cu cele ale socrilor. Noi vrem sa se faca aceasta diferenta pentru ca, dupa moartea socrilor, sa nu trebuiasca sa impartim cu cumnata mea partea de casa pe care noi am construit-o. Apropo, noi ne putem lua autorizatii de constructie pe numele sotului meu, desi el nu este proprietarul?
Cel mai recent răspuns: mihaela_let , utilizator 21:40, 6 Februarie 2007
:) Autorizatie ia cine construieste si care devine si proprietar pe ce construieste.

Da, socrii va pot vinde ceea ce ati construit voi.
Multumim mult.
As mai intreba ceva: Inteleg ca ne putem lua autorizatie pe ce am construit, cu acordul socrilor, bineinteles. Daca ne fac contr de vz-cumparare, ne fac si pe terenul aferent? Si, in cazul in care nu vor sa ne faca vreun act de proprietate, dupa moartea lor, noi avem dreptul la ceea ce am construit pe baza acelei autorizatii?:(( Si vom imparti astfel, cu cumnata noastra, partea ce le ramasese lor, neconstruita de noi? Trebuie sa va mai spun ca contractele la toate utilitatile: gaze, apa si lumina sunt pe numele sotului meu, iar cumnata, care oricum nu sta in aceasta curte, nu si-a adus cu absolut nimic contributia nici macar la camerele socrilor, care au o vechime considerabila. Astfel, noi daca am vinde casa sa o despagubim cu ceva, ne-am lua banii, in mare parte, doar pe constructia noastra.Ajutati-ne, va rugam.
Daca va mai puteti lua autorizatia (se ia, de obicei, inainte) nu va trebuie acorsul socrilor:).

Daca vor, va pot face vanzare si pe teren; nimic nu-i impiedica.

Daca nu vor, sfatul meu: actiune in instanta in constatarea dreptului vostru de proprietate asupra constructiei.
nicu are dreptate, cu precizarea ca la dezbaterea succesiunii se poate scoate din partaj contributia dumneavoastra:))
Decat daca nu vine un destept ca mine :D :P, si zice ca ... ce contributie.... dupa ce ca au stat atata vreme fara sa le ceara chirie, mai vor si contributie?!:))
Preventiv, actionati inainte de moartea socrilor.. Nu de alta, da' nu vreau sa ajungeti sa va doriti "binele" cumnatei:)

Alte discuții în legătură

Partaj nycoletta2008 nycoletta2008 Buna ziua ! Va rog, daca ma poate ajuta cineva, vreau sa introduc actiunea de partaj si nu stiu daca o sa-mi cheltui banii degeaba. Am construit casa in anul ... (vezi toată discuția)
Am o mare problema legata de casa elymeris elymeris In anul 1999,cand s-a casatorit baiatul meu,cumnatul meu,fratele sotului a venit la noi si ne-a rugat sa cumparam casa de la el si sa las in casa mea ,in ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters86398 ContSters86398 bun ziua as dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns impreuna cu sotul meu am construit o casa pe terenul socrului-pe numele acestuita Daca ar fi sa ... (vezi toată discuția)