avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită reziliere contract vinzare- cumparare
Discuție deschisă în Executare silită

reziliere contract vinzare- cumparare

Va salut.Am incheiat un contract de vinzare -cumparare a unui imobil , la notariat.Cumparatorul nu a mai achitat suma stabilita in termenul legal astfel ca trebuie sa reziliez contractul. cum ma sfatuiti sa procedez intrucit trebuie sa intabulez imobilul pe numele meu , care sunt costurile, cit este taxa de timbru.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 20:45, 31 Martie 2010
treb vazut si contractul.. ce si cum...,contactati un avocat sa va indrume.succes!
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2010
Cristina Voicu, Avocat
Daca ati incheiat un ANTECONTRACT atunci este simplu!
Daca ati incheiat insa un CONTRACT de vanzare cu plata in rate , atunci calea este actiune in instanta pentru anularea contractului!
B-)
Contractul avea pact comisoriu? de ce grad?
Costurile unei intabulari cuprind costul necesar cadastrului (daca nu este facut) si taxa de intabulare (care este o suma relativ modica de ordinul catorva zeci pana la 200 RON).
Rezolutiunea contractului (rezilierea este un termen pentru contractele cu executare succesiva/ plata in rate), fie si pentru neplata pretului (art. 1322, 1361 si 1365 C.civ.C.civ ) poate fi ceruta in instanta. Daca nu ati predat bunul, nu sunteti dator a-l mai preda. (art.1322 C.civ.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare-cumparare sorinacho sorinacho detin un apartament si doresc sa il vand. potentialii proprietari detin o parte din suma, iar restul de bani se obliga sa mi vireze intr-un cont in decursul a ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu vs. declaraþie unilateralã de rezoluþiune / reziliere Patrick_ Patrick_ Pornind de la prevederile art. 1552 - NCC și de la un articol scris de un avocat asociat al unei prestigioase case de avocatură bucureștene, vă ... (vezi toată discuția)
Transferul dreptului de proprietate sofrana sofrana Buna seara!Am si eu o intrebare,poate cineva ma ajuta;Daca se incheie un contract de V-C pt. un imobil la notar,se poate face transferul dreptului de ... (vezi toată discuția)