avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Actualizarea datelor personale vine cu noi conditii ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Actualizarea datelor personale vine cu noi conditii generale

La una (probabil mai multe) dintre banci pentru actualizarea datelor personale incearca sa te oblige sa semnezi noi conditii generale de afaceri, care in mod evident sunt mult mai nasoale decat cele curente. Nu vor sa ia foaia cu actualizarea datelor fara noile conditii semnate si ameninta cu blocarea conturilor.

Din cate stiu ordinul BNR 9/2008 nu zice nimic despre blocarea conturilor si nici despre schimbarea conditiilor generale, deci reprezinta clar un abuz.
Ce se poate face in acest caz daca ai credit la banca respectiva? (daca ai depozite, le inchizi si pa .. simplu). Daca ai credit nu mai poti sa platesti si te executa eventual sau semnezi si noile conditii generale.

Va rog dati un sfat cum se poate proceda legal?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 22:22, 31 Martie 2010
Plangere la Oficiul pentru Protectia Consumatorului si la Banca Nationala a Romaniei!
B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze abuzive in contractele cu banca CorinaBarbulescu CorinaBarbulescu Am un credit ipotecar.Banca mi-a solicitat actualizarea datelor.M-am prezentat la banca si am constatat ca mi se cere si sa semnez un set de \\"Conditii ... (vezi toată discuția)
Banca imi impune noi conditii la un credit semnat cu un an in urma oph71 oph71 Anul trecut am contractat de la ALPHABANK un credit de investitii, si in cadrul aceluiasi contract general, beneficiez de un card de credit pe firma. Creditul ... (vezi toată discuția)
Comision administrare cont TudorB TudorB Buna ziua. Am un credit de nevoi personale cu ipoteca din decembrie 2011 si, de cateva luni, banca imi percepe, mie si sotiei in calitate de girant, comision ... (vezi toată discuția)