avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Clauze abuzive in contractele cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Clauze abuzive in contractele cu banca

Am un credit ipotecar.Banca mi-a solicitat actualizarea datelor.M-am prezentat la banca si am constatat ca mi se cere si sa semnez un set de "Conditii Generale" in care sunt obligata sa accept"in mod expres clauze referitoare la limitarea raspunderii bancii,a dreptului bancii de a denunta unilateral contractul, dreptul bancii de a suspenda executarea obligatiilor sau care prevad decaderea mea din drepturi sau din benficiul termenului,limitarea dreptului de a opune exceptii si restrangerea dreptului de a contracta cu alte persoane, clauza privind responsabilitatea bancii ca urmare a deficientei unei terte parti ,etc. "Mentionez faptul ca mi s-a refuzat inscrierea declaratiei de modificare a datelor , intrucat nu am semnat noile conditii generale. Ce ma sfatuiti?
Va sfatuiesc sa mergeti insotita de un avocat, pentru ca ceea ce doreste Banca sa impuna unilateral, este un Abuz, cu A mare. Intre timp depuneti si o reclamatie la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului.
Nu semnati nimic, atata timp cat acest lucru contravine vointei dvs. Ce legatura are actualizarea datelor cu semnarea unui set de Conditii generale? Va spun eu, Niciuna.
Contractul dvs. de credit se desfasoara sub imperiul documentelor pe care le-ati semnat atunci cand vi s-a acordat creditul, iar ceea ce incearca ei sa faca este de fapt doar o alterare/schimbare a unora din conditiile initiale, cu care dvs. ati fost de acord......altfel, initial, ati fi putut refuza creditul, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii generale bancare pentru persoane fizice? nick20_2005 nick20_2005 Buna ziua! In urma cu aproximativ un an si jumatate am facut un credit ipotecar la o banca(nu dau nume) am platit ratele in mod regulat fara probleme dar de ... (vezi toată discuția)
Retragere din contract vanzare-cumparare pt un aspirator kirby mihai_branea mihai_branea Buna ziua, Am semnat un Contract de vanzare-cumparare pt un aspirator Kirby, cu creditare cu plata in rate. Creditul a fost aprobat online, contractul de ... (vezi toată discuția)
Act aditional la contractul credit imobiliar M*M M*M Buna ziua! Va rog ma ajutati in urmatoarea problema: Am incheiat in anul 2007 un contract de credit imobiliar ( persoana fizica) Banca doreste sa ... (vezi toată discuția)