avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... act aditional la contractul credit imobiliar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

act aditional la contractul credit imobiliar

Buna ziua!

Va rog ma ajutati in urmatoarea problema:

Am incheiat in anul 2007 un contract de credit imobiliar ( persoana fizica)
Banca doreste sa modifice anumite clauze ale contractului, printr-un act aditional, clauze cu care eu nu sunt de acord. Stiti si dvs, că de regula, clauzele din contractele de credit/ actele aditionale intre persoane fizice si banci nu sunt negociabile.

In aceste conditii, ar putea banca sa declare tot creditul eligibil ( scadent) ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: M*M , utilizator 15:30, 7 Decembrie 2009
depinde de clauze ... daca este vorba de cresterea dobanzii - si corespunde cu contractul initial, da se poate declara scadent creditul anticipat.

puteti refuza semnarea actului aditional eventual sa faceti mentiuni scrise motivand ceea ce va nemultumeste=D>
Trebuie sa verficati contractul. Daca stiti ca ati respectat tot ce scria in el, nu semnati.
Vedeti in contract cazurile de exigibilitate anticipata sau cazuri de culpa, acelea ar fi motivele pentru care creditul poate fi declarat scadent.
Mulţumesc pentru răspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit - declararea scadentei anticipate a tuturor sumelor augustin30 augustin30 Buna ziua. Am primit de la Banca o notificare privind declararea scadentei anticipate a tuturor sumelor datorate in baza contractului de credit. Creditul e de ... (vezi toată discuția)
Declarare exigibila a creditului- clauza abuziva dumitru2000 dumitru2000 1.) In contractul de credit initial se prevede ca daca se inregistreaza restante sanctiunea consta in majorarea dobanzii 2) Ulterior, prin act aditional se ... (vezi toată discuția)
In cat timp trebuie sa declare creditul exigibil banca ? ContSters307900 ContSters307900 Buna ziua! Doresc sa stiu cand ar fi putut incepe sa curga un eventual termen de prescriptie. Contractul a fost incheiat in 09.2008 pe o perioada de 6 ani iar ... (vezi toată discuția)