Pot angaja cu CM o persoana fara studii superioare-facultate pe post de director sau manager departament? Mentionez ca persoana are studii postliceale de 3 ani.
Multumesc
Dupa parerea mea, da. Si asta pentru ca sunt doar cateva functii pentru care legea impune obligativitatea studiilor superioare de specialitate (ex. consilier juridic, economist/director financiar etc) si, din cate stiu, postul de manager general nu face parte dintre acestea. Nici legislatia muncii nu impune conditia studiilor superioare pentru angajarea managerilor, aceasta tine mai degraba de oportunitatea angajarii pe un asemenea post a unei persoane fara cunostinte de management.
Nu ne-ati precizat daca e vorba despre o institutie publica, caz in care ar fi util de vazut si OUG 56/2004 privind crearea statutului special al functionarului public denumit manager public, aprobata prin Legea 452/2004. Daca in cauza este o persoana juridica privata, atunci este strict problema dvs. ce studii solicitati viitorilor angajati in functii de conducere.
Cor contabil
Bia77
Buna ziua, am fost angajata in urma unui anunt care prevedea post de economist, studii superioare. Am specialitate in management si adm publica, iar de la ... (vezi toată discuția)