avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare manager/direstor fara studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare manager/direstor fara studii superioare

Pot angaja cu CM o persoana fara studii superioare-facultate pe post de director sau manager departament? Mentionez ca persoana are studii postliceale de 3 ani.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:25, 4 Februarie 2007
Dupa parerea mea, da. Si asta pentru ca sunt doar cateva functii pentru care legea impune obligativitatea studiilor superioare de specialitate (ex. consilier juridic, economist/director financiar etc) si, din cate stiu, postul de manager general nu face parte dintre acestea. Nici legislatia muncii nu impune conditia studiilor superioare pentru angajarea managerilor, aceasta tine mai degraba de oportunitatea angajarii pe un asemenea post a unei persoane fara cunostinte de management.
Multumesc de raspuns dar caut un raspuns sigur, competent.
Daca stie cineva?????
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2007
simokazoo, utilizator
Nu ne-ati precizat daca e vorba despre o institutie publica, caz in care ar fi util de vazut si OUG 56/2004 privind crearea statutului special al functionarului public denumit manager public, aprobata prin Legea 452/2004. Daca in cauza este o persoana juridica privata, atunci este strict problema dvs. ce studii solicitati viitorilor angajati in functii de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitati pentru functia de contabil-sef ANDREI_oni ANDREI_oni Buna ziua, sunt economist in cadrul unei institutii aflate in subordinea Directiei de Sanatate Publica, si va rog frumos sa imi precizati in ce masura pot ... (vezi toată discuția)
Cor contabil Bia77 Bia77 Buna ziua, am fost angajata in urma unui anunt care prevedea post de economist, studii superioare. Am specialitate in management si adm publica, iar de la ... (vezi toată discuția)
Post de conducere, salariu, studii superioare andrei2312 andrei2312 Buna ziua, Am incercat sa gasesc in noul cod al muncii ceva referitor la acest subiect insa nu am reusit. As vrea sa stiu in primul rand daca pentru ... (vezi toată discuția)