avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumpararea de terenuri de catre straini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumpararea de terenuri de catre straini

Buna seara! Intrebarea mea se refera la cumpararea de terenuri de catre straini, cetateni ai statelor ce nu fac parte din UE. As dori sa intreb daca un cetatean albanez, rezident in Italia, poate cumpara terenuri in Romania si in ce conditii? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 23:12, 31 Martie 2010
Doar in conditii de reciprocitate,adica daca Romania are incheiat protocol bilateral cu tertul stat pentru ca si romanii sa cumpere teren acolo.Cei de la Cartea funciara stiu.
Cu stima.
Nu poate nici un strain sa cumpere teren in Romania ca si persoana fizica! Numai pe firma!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare teren persoane fizice straine oanag oanag conform legislatiei in vigoare, cetatenii straini au dreptul de a cumpara apartamente dar nu au dreptul sa cumpere terenuri. Ce pot face in situatia in care, ... (vezi toată discuția)
Casa alinaralu alinaralu Buna Seara, As dori sa stiu daca se poate,un italian fara domiciliul in tara poate sa cumpere o casa in romania si daca da cam ce acte i-ar trebui? ... (vezi toată discuția)
Drepturile de proprietate ale cetatenilor non- ue in romania eutinas eutinas Poate un cetatean non-UE sa cumpere un apartament in Romania si in ce conditii? Am inteles ca problema este terenul aferent blocului de apartamente, care nu ar ... (vezi toată discuția)