avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă unde ni sunt visatorii ?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

unde ni sunt visatorii ?

Căci mă-ntreb, ce sunt aceste vaiete nemângâiate, Ce-i acest popor de spectri cu priviri întunecate, Chipuri palide de tineri osteniţi pe nemuncite, Trişti poeţi ce plâng şi cântă suferinţi închipuite, Inimi laşe, abătute, făr-a fi luptat vrodată, ªi străine de-o simţire mai înaltă, mai curată! Ce sunt braţele acestea slabe şi tremurătoare? Ce-s aceşti copii de ceară, fructe istovite-n floare?...
...
Tu, departe de primejdii, razna ca un dezertor, Să arunci celor ce-aşteaptă de la tine-un ajutor, Jalea şi descurajarea cântecului tău amar, ªi să-ţi cheltuieşti puterea celui mai de seamă dar, Ca să-i faci mai răi pe oameni, şi mai sceptici, şi mai trişti? Asta vi-i chemarea sfântă de profeţi şi de artişti?... Unde ni-s entuziaştii, visătorii, trubadurii, Să ne cânte rostul lumii şi splendorile naturii? Unde ni-s sămănătorii generoaselor cuvinte, Magii ocrotiţi de stele, mergătorii înainte, Sub credinţele sfărâmate şi sub pravilele şterse Îngropând vechea durere, cu-al lor cântec să reverse Peste inimile noastre mângâiere şi iubire, ªi cuvântul lor profetic, inspirata lor privire, Valurile de-ntuneric despicându-le în două, Splendidă-naintea noastră să ne-arate-o lume nouă!
....
Am sa va marturisesc fara urma de ipocrizie - qui habet aures audiendi audiat - ca nu dau prea multe parale pe pragmatici, pe cei care "rezolva" astazi rapid o problema pentru a produce alte 27 (de ce 27?) de probleme mai mari si mai grasute in viitor ci sunt mare admirator al visatorilor care rezolva problemele omenirii inainte ca acestea sa existe.
Sunt de asemenea convins ca harnicia este cea mai sigura cale catre stagnare. Daca eram toti harnici, nimeni n-ar mai fi inventat roata ori atatea alte lucruri grozave, pentru ca toata lumea ar fi muncit intens si nimeni nu mai avea timp sa viseze.
Recitind cele scrise de domnul Vlahuta (nu va luati dupa clevetitorul de Macedonski, nu seamana dl. Vlahuta cu o maimuta dupa cum nicio maimuta nu seamana cu Vlahuta) mi-am adus aminte de cuvintele lui Pablo Neruda si-mi permit sa va invit la o discutie pe tema:
Moare incet natia care nu are visatori ?

Cel mai recent răspuns: ContSters82109 , utilizator 21:22, 4 Aprilie 2010
@maran corina
varianta mea preferata
[ link extern ]
teama? ...misterium tremendum et fascinans... teama poate fi invinsa

Un visator cuantic ;)
"O noua paradigma a stiintei bazata pe primatul constiintei care va inlocui vechea stiinta materialista. Noua paradigma rezolva multe din paradoxurile vechii paradigme materialiste si explica multe dintre anomalii."
Amit Goswami

Visurile de bogatie pe care ni le faurim din cand in cand sunt adesea insotite de speranta ca vom putea face lucruri mari pentru noi si, poate,vreun act de generozitate pentru altii - L'Artiglio ha confessato.
:innocent:

Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Aprilie 2010
ContSters82109, utilizator
Oare de ce am senzatia ca gresesc – din nou – scriind ca – intr-un fel sau altul suntem, toti, visatori? Sau, oricum, cei mai multi dintre noi… Doar ca nu toti sunt si entuziasti… Entuziasmul a inceput sa fie innabusit de pragmatici… Cetatenii au inceput (sau continua) sa ii priveasca ciudat pe entuziasti, incercand sa-i convinga despre faptul ca ideilor lor sunt utopice, imposibil de aplicat in practica, de realizat… ca ideea lor de viata nu are legatura cu… realitatea imediata… Atunci, visatorii entuziasti, incep sa se ascunda… Dar exista… Unii viseaza ca vor putea face sa functioneze perpetuum-ul mobile si astfel vor salva omenirea… Sunt acestia visatori? Cred ca sunt… Dar cum sunt ei numiti…? (acum ati zambit! )E posibil perpetuum-ul mobile? Fizicienii – si nu doar ei – spun ca nu e posibil… Dar, pe de alta parte, orice e posibil… dar poate fi improbabil… E probabila functionarea unui perpetuum mobile? Unii spera ca da – si viseaza la o lume noua…

Visatorii si-au instalat pentru locuintele proprii sisteme alternative de energie, dar functionarii statului au venit si i-au obligat sa le demonteze - pe motiv ca nu sunt “omologate”… Dar visatorii nu au - intotdeauna - banii necesari pentru a-si “omologa” inventiile si pentru a plati “protectia” N ani… Iar cei care au bani (cei mai multi) nu au incredere in visatori…

Totul a ajuns sa se raporteze la zeul suprem al timpului care se scurge prin noi: banul… Ceea ce nu “produce” bani nu e benefic… Azi, nici chiar in zile numite “sfinte”, majoritatea oamenilor nu mai viseaza la o viata mai buna altfel decat din punct de vedere material… Nu viseaza la pace, la cunoastere, la apropierea intre oameni, la spiritualitate, la liniste sufleteasca, la lumina… dar viseaza la masini straine si la haine “de firma”, la tehnologia de ultima generatie si la tot ceea ce e… “perisabil”. Nu viseaza sa inventeze o masina, ci doar sa obtina banii necesari pentru achizitionarea… fructului visului altuia… Pot fi numiti acestia visatori? Probabil ca da…

Poporul zilelor noastre are simtul vazului, dar nu vede… “Consumismul” le-a luat oamenilor vederea… pentru ca ceea ce acestia traiesc este o iluzie… Lumea exterioara este iluzorie… Cum ar putea fi altfel daca fiecare percepem realitatea in alt mod? “Cate mentalitati atatea realitati”…

Da, moare incet natia care nu are visatori… Moare poporul umbrei… Dar, daca poporul umbrei nu poate concepe “o alta realitate” (alta "fatza" a realitatii) este ca si cum aceasta nu ar exista… iar ei si-ar continua viata oarba… Nu poti dori ceva despre a carei existenta nu ai cunostinta… Si aceasta inseamana ca nu poti visa…

Azi, pare greu (nepotrivit) si sa te opresti la margine de drum pentru a mirosi o floare… sa te lasi purtat de parfumul suav pe aripile visarii… Oamenii te-ar privi ciudat… Oamenii te privesc azi ciudat - si neincrezatori - daca le spui ca nu ai TV si nu citesti ziare… Te-ar intreba imediat de unde obtii informatii… Care informatii? Informatiile care chiar conteaza nu sunt obtinute de la TV sau din ziare…

Azi, pare ca a visa este interzis prin… cutuma… Prea multi isi alunga gandurile venite din… aria visarii… A devenit un act de curaj sa afirmi ca visezi si la altceva decat la “succesul profesional”, “succesul social”… sa recunosti ca iti place poezia (sau ca scrii versuri! ) sau ca iti place sa dansezi - mai ales daca esti… director de mare societate comerciala. As numi o asemenea marturisire chiar… sinucidere sociala – pentru ca cine ar vrea sa fie asociat cu un visator - adica, un individ care crede ca in lume exista loc pentru schimbare, pentru mai frumos, pentru mai bine…?
Sa visezi ca poti schimba mentalitatea cu un… cantec, cu un vers…?

Unde sunt visatorii? Sunt printre noi, ascunsi, visand in taina…
@trope_doi =D> :bow:

"cand prin lumini si umbre toate
se vor reface-n claritate
si cand legende ori poeme
istoria lumii o sa se cheme,
atunci la tainica strigare
fiinta-ntoarsa o sa zboare"

Novalis

@trope_doi a scris:

=D>:bow:
Sa visezi ca poti schimba mentalitatea cu un… cantec, cu un vers…?
Unde sunt visatorii? Sunt printre noi, ascunsi, visand in taina…

Viata m-a invatat ca majoritatea greselilor au la baza ghidarea dupa sentimente si nu dupa ratiune , dar tot ea mi-a aratat ca succesele rasunatoare au la baza vise aparent utopice in comparatie cu ratiunea,de aceea eu nu-mi ucid visele si sentimentele, ci le controlez ca sa le scot cand trebuie din cutiuta.

si pentru ca suntem la capitolul "visatorii" , mi-am adus aminte de un articol numit visatorii:
[ link extern ] /

daca @u.b.i.k a pus poezie ,eu am sa pun (pe langa text) muzica:
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Sa ne oprim o clipa din goana zilnica...si sa ne tragem sufletul elga50 elga50 [i]A se citi pe indelete, incercand intelegerea fiecarui rand[/i]....... Nu ştiu, e melancolia secolului care moare, Umbra care ne îneacă la un ... (vezi toată discuția)
Poezie_strofa creatie proprie pirvucristian pirvucristian M-am nascut, cand cerul plangea cu stele, si LUNA mi-a dat printre ele, primul SARUT. (vezi toată discuția)
Acum imi place acest cantec: Magda Staicu Magda Staicu http://www.youtube.com/watch?v=tH2w6Oxx0kQ&ob=av2e Kansas - Dust In The Wind (vezi toată discuția)