Bine-nteles ca puteti divorta.
Oricum pana la definitivarea divortului se va naste si copilul.
Daca nu, aveti calea unei actiuni de stabilire paternitate si obligarea la pensie de intretinere minor
Da, puteti divorta si in timpul sarcinii, fara probleme.
In privinta amenintarilor primite la fosta concubina a sotului , puteti depune plangere la politie sau parchet, intermen de 2 luni de la data la care ati in ceput sa primiti amenintari. Sa va asigurati ca puteti si proba ceea ce afirmati, adica sa aveti martori care sa confirme spusele dvs . si pe care sa ii indicati atunci cand depuneti plangerea.
Va adresati judecatoriei din raza somiciliului dvs. comun cu cerere de divort, in care mentionati motivele care v-au determinat sa luati aceasta decizie , cere pe care o o motivati si in drept, certificatul de casatorie, si taxa de timbru.
deci cererea de divort trebuie să cuprindă:
- numele şi adresa reclamantului
- numele şi adresa piritului
- data şi locul unde a fost incheiată căsătoria
- date privind copiii: dacă există - numele şi data naşterii acestora; dacă nu există - se menţionează acest lucru.
- date cu privire la locuinţă
- date cu privire la nume, dacă se solicită păstrarea numelui sau revenirea la cel anterior căsătoriei
- solicitarea pensiei de intreţinere (dacă este cazul)
- motivele care au dus la destrămarea relaţiilor de familie. Este indicat ca acestea să fie descrise cronologic. Se menţionează dacă au existat acte de violenţă morală sau fizică, dacă soţul pirit manifesta dezinteres pentru viaţa de familie, dacă intreţinea relaţii extraconjugale, dacă era consumator de băuturi alcoolice, dacă au existat despărţiri etc.
- dacă se solicită cheltuieli de judecată
La acţiune se ataşează o serie de acte:
- certificatul de căsătorie in original. Dacă acesta este pierdut sau este reţinut de către soţul care nu este de acord cu divorţul, este nevoie ca persoana in cauză să se adreseze serviciului de stare civilă unde a fost incheiată căsătoria şi să solicite un duplicat.
- copiile actelor de naştere ale copiilor (cind e cazul)
- certificate medico-legale (cind e cazul). Este recomandabil ca acestea să nu se depună in original, pentru a evita sustragerea lor de către celălalt soţ.
- chitanţa doveditoare pentru plata taxei judiciare de timbru. Taxa judiciară de timbru este de 39 lei dacă cererea se intemeiază pe art.38 alin.1 şi 2 din Codul Familiei şi 68.000 lei dacă este intemeiată pe art.38 alin.3 din Codul fam. sau dacă soţul reclamant nu are venituri.
In ceea ce privesc amenintarile respective,sunt scrise pe meesenger si salvate.Iar martori am,inclusiv mama are care a fost atacata de aceasta femeie chiar in fata blocului.
As vrea sa mai intreb ceva.As dori ca acest copil sa nu aibe legatura cu el,nu vreau sa l recunoasca,deoarece nu am nevoie de scandal toata viata.Exista o astfel de posibilitate?Sa se faca cumva ca el sa nu aibe nici un fel de treaba cu copilul.
daca si sotul doreste sa divorteze, puteti divorta prin acord inca. asta inseamna sa divortati pana la nasterea copilului. daca acest copil se naste dupa pronuntarea divortului, nu se mai trece automat in certificatul de nastere,numele tatalui si daca nu va da in judecata pt stabilire paternitate, nu va fi tatal lui.