avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prescrirea unei datorii la banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prescrirea unei datorii la banca

Vreau sa stiu daca o datorie de 128 ron datorata unei banci reprezentand rata restanta din anul 2003 cand sa luat creditul . aceasta datorie trbuie achitata unei firme de recuperatori se prescrie sau nu
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 13:45, 3 Aprilie 2010
Teoria spune ca dreptul de a cere "datoria" se prescrie in termen de 3 ani. Aceste termen este intrerupt insa de orice notificare , sau somatie din partea bancii. Termen, de la care "curge" iar termenul prescriptiei. Incearca la un avocat...o consultattie nu trebuie sa te coste foarte mult.
Daca din 2003 pana in prezent nu ati primit nici o notificare din partea unui executor silit si doar acum de la recuperatori, datoria s-a prescris.
Aveti grija sa nu faceti nici o plata, nici macar partiala, nu recunoasteti datoria pt ca va repune in termenul de prescriptie si va pot executa silit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie pentru credit din 2007 alina01989 alina01989 Buna ziua. Va rog sa ma jutati cu un sfat. Am nevoie de avocat sau nu? povestea mea: sotul meu a facut un credit la BCR in anul 2007 in val de aprox ... (vezi toată discuția)
Factura neplatita de 7 ani... bogdancozmin bogdancozmin Buna ziua, numele meu este Bogdan si am o intrebare: pot fi obligat sa platesc o factura restanta de 7 ani? Problema sta in felul urmator: mama mea, Mihaela a ... (vezi toată discuția)
Telefonia mobila - termen de prescriptie pentru plata datoriilor jhon.rapidistu jhon.rapidistu Buna ziua Am si eu o intrebare:acum 3 ani si jumatate am luat un abonament la orange si nu l-am mai platit ,intrebarea mea este daca exista un termen in care ... (vezi toată discuția)