Buna ziua,
Am si eu o problema: in urma cu cativa ani am facut un act de donatie cu o matusa pentru o casa, matusa mea a murit de curand...pot considera ca acum casa este a mea si pot face orice cu ea sau ma pot ataca ceilalti mostenitori?
Multumesc anticipat
Este posibil ca ceilalti mostenitori sa incerce atacarea acelui act. Dar, pana la anularea acelui act sunteti proprietara imobilului respctiv. Puteti face orice doriti cu imobilul respectiv, insa daca actul de donatie va fi atacat si anulat, sportati aceste riscuri.
Pentru mai multa siguranta, interesati-va la Primaria unde se afla imobilul daca pentru defunct a depus cineva cerere de deschiderea succesiunii si care este masa succesorala.
daca nu se deschide succesiunea matusii in termenul de 6 luni, probabilitatea sa mai fie atacata donatia dvs e destul de redusa, mai ales daca nu se vor face si acte de acceptare tacita a succesiunii..
daca matusa nu avea mostenitori rezervatari (copii sau nepoti de copii sau parinti in viata) nu v a faceti probleme chiar daca e deschisa succesiunea.. numai rezervatarii pot ataca donatia
Donatie de casa.
JANCSCI
socrul meu a mostenit inpreuna cu fratele lui casa parinteasca.jumatatea lui a donato sotiei mele, ia fiind fica lui,.sotia mea avind inca 4 frati se poate ... (vezi toată discuția)