avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

Buna ziua,
Am si eu o problema: in urma cu cativa ani am facut un act de donatie cu o matusa pentru o casa, matusa mea a murit de curand...pot considera ca acum casa este a mea si pot face orice cu ea sau ma pot ataca ceilalti mostenitori?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mihdanbv , utilizator 08:56, 4 Aprilie 2010
Nu pot ataca nici fratii matusii nici copii lor. Nu sunt mostenitori rezervatari. Stati linistita.
Exista in codul civil o prevedere legata de mostenitorii rezervatari si de dreptul acestora in functie de cotitatea disponibila, dar daca matusa dvs nu a avut copii atunci nu aveti de ce sa va faceti probleme.

Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul (actul) de donatie poate fi contestat in tribunal? unait29 unait29 Buna ziua , Am si eu o problema la care nu gasesc raspuns.. Bunica mea are 2 copii ( unul este decedat) ,iar de la fiecare copil cate un nepot. Ea doreste sa ... (vezi toată discuția)
Donatie de casa. JANCSCI JANCSCI socrul meu a mostenit inpreuna cu fratele lui casa parinteasca.jumatatea lui a donato sotiei mele, ia fiind fica lui,.sotia mea avind inca 4 frati se poate ... (vezi toată discuția)
Sora mamei mele nu are copii, iar din partea soțului are nepoți de la frații lui. ea vrea să-mi doneze cu uzufruct o casă, poate fi atacată donația de ceilalți nepoți? grigorescumarga grigorescumarga Buna seara,sora mamei (matusa mea) nu are copii iar din partea sotului are nepoti de la fratii acestuia,vrea sa-mi vanda o casa la tara cu contract de vanzare ... (vezi toată discuția)