avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... apel
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

apel

am fost parte civila intr-un proces penal - furt. Instanta i-a obligat pe inculpati sa ne despagubeasca cu o anume suma, noi fiind o societate comerciala. Acum inculpatii au depus Apel. Insa pe citatia catre noi instanta ne cheama la termen fara a ne comunica si motivele de apel.

1. Putem face o cerere la instanta sa ne comunice motivele de apel ale inculpatilor? Sa cerem si un termen in acest sens?
2. Noi ce act trebuie sa depunem, cum sa se numeasca? INTAMPINARE?
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 11:38, 4 Februarie 2007
Da, puteti cere sa vi se comunice motivele de apel.
:) "Intampinare" in penal nu exista. Nu trebuie sa depuneti nimic.
Cererti probe, daca e cazul, si cam ...atat.
ma gandeam ca noi fiind pe latura civila putem depune intampinare. Ok...am inteles, nu se depune asa ceva.
Ce probe sa cerem ? Cred ca lucrurile sunt clare, noi suntem partea civila, cu toate ca pe citatie aparem ca INTIMAT.

Chiar nu putem depune niciun inscris dupa ce vom studia motivele de apel ale inculpatilor? Macar o adresa in care sa specificam ca nu ne-am schimbat pretentiile?Intreb deoarece momentan nu avem serviciu juridic.Nu stim ce sa facem...:(
Ultima modificare: Duminică, 4 Februarie 2007
dorinv, utilizator
Ce probe sa cereti?!
NU am de unde sti ce va trebuie....:) Depinde - martori, expertiza, inscrisyri, etc....

Nu am spus ca nu puteti pune nimic, ci ca nu trebuie, adica nu aveti vreo obligatie in acest sens.
Depuneti orice vi se pare util pt cauza, dar ca parte civila iti poti face apararea numai pe latura civila.
Ai fost citat ca intimat pentru ca esti in apel; cel ce a facut apelul se numeste "apelant", indiferent ca e inculpat, parte vatamata, ...

Va fi un termen in care se vor discuta probele, precum si alte cereri ale partilor. La acel termen cereti ce vreti voi; de obicei, e printre primele termene, daca nu primul termen de juedcata.

Ce probe sa cereti?!
NU am de unde sti ce va trebuie....:) Depinde - martori, expertiza, inscrisyri, etc....

pai tu ai zis mai sus sa cerem probe. Si eu te-am intrebat ce probe sa cer? Fiind parte civila cred ca nu am ce probe sa mai cer. Pe fond instanta i-a obligat sa ne plateasca daunele rezultate in urma furtului. Cred ca ei ar trebui sa depuna probe sau sa le ceara, apelantii nu? Eventual pot sa cer mentinerea solutiei din sentinta de pe fond. Daca nu zic bine te rog sa ma corectezi.

Nu am spus ca nu puteti pune nimic, ci ca nu trebuie, adica nu aveti vreo obligatie in acest sens.
Depuneti orice vi se pare util pt cauza, dar ca parte civila iti poti face apararea numai pe latura civila.

pai eu asta te si intreb. Fiind pe latura civila, inculpatii facand apel, nu trebuie depusa o intampinare tinand cont de latura civila? Am inteles de la tine ca nu e obligatorie...Atunci NU TREBUIE SA DEPUN NIMIC AI ZIS. Inseamna ca instanta judeca pe probele deduse pe fond sau nu? Eu oricum ..nu am ce probe sa cer. Politia i-a prins, Parchetul a intocmit rechizitoriul.

Si ultima intrebare la care te rog mult sa imi raspunzi: Prezenta noastra la termene este obligatorie?

Multumesc mult pentru disponibilitate.:)
Chiar daca nu ai facut apel, ca parte in proces, ai dreptul sa sustii de ce hot de la Jud e buna si mai ai dreptul sa sustii acest lucru cu alte probe, daca consideri ca sunt necesare vis-avis de apelul inculpatului.
Nu-ti pot raspunde concret, si nimeni nu cred ca o poate face, la o situatie spusa "generic"; ar trebui sa vad dosarul;)

Daca iti convine hotararea de la fond, nu trebuie decat sa o "aperi" sustinand respingerea apelului.
Instanta judeca apelul si pe baza probelor administrate la fond si pe a celor ce se vor administra, daca se vor administra.

Nu, prezenta voastra, a partilor civile, nu e obligatorie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de constituire parte civila si la curtea de apel? Alex8 Alex8 Buna seara ! Am fost parte civila intr-un proces (infractiuni de coruptie -latura civila) unde am cerut despagubiri materiale si morale, procesul s-a incheiat ... (vezi toată discuția)
Ajutorrrrrrrrrrrr BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN IN PRIMUL RAND VA SALUT, AM O MARE DILEMA! AM PRIMIT O CITATIE CARE SUNA CAM ASA:EU X, IN CALITATE DE PETENT, IN PROCES CU PERSOANA Y IN CALITATE DE ... (vezi toată discuția)
Agravarea situatiei inculpatului in apel - apel declarat de inc. si partea civila rosica rosica Apel facut de condamnat cat si de partea civila ,celui condamnat i se mai poate une la pedeapsa ?iar partea civila a facut totodata apel ,asta inseamna ca ... (vezi toată discuția)