Buna seara !
Am fost parte civila intr-un proces (infractiuni de coruptie -latura civila) unde am cerut despagubiri materiale si morale, procesul s-a incheiat (fond) si am primit doar despagubiri morale. Acum s-a facut apel si am primit citatie pt a ma prezenta la Curtea de Apel.
Intrebarea mea e daca trebuie sa fac din nou cerere de constituire ca parte civila in care sa cer despagubiri sau o sustin pe cea facuta la prima instanta ?
nu am facut eu apel - inculpatul.
Eu doar am fost citat pt. Curtea de Apel.
Ce fac in acest caz, daca vreau sa solicit daune materiale si morale, cum am facut in prima instanta ?
Eu sunt citat in calitate de intimat la Curtea de Apel. Ce as putea sa fac daca nu pot sa cer daune ? E nevoie sa ma prezint in instanta ?
Va mutumesc anticipat !
Da, pentru ca este important sa vedeti care sunt motivele de apel ale inculpatului.
Inculpatul poate sa declare apel atat cu privire la latura penala ( ex. pedeapsa aplicata) cat si la cea civila ( ex.daunele morale acordate dvs.), prin urmare mergeti la arhiva Curtii de Apel, studiati motivele ( asta in cazul in care au fost deja formulate in scris) si in functie de acestea va formulati apararea.
Daca nu s-au formulat in scris si nici nu se vor depune in scris , se vor sustine oral in fata instantei, prin urmare trebuie sa fiti prezent la termen sa stiti ce se discuta , ce se solicita si in functie de acestea sa va sustineti apararea.
Daca erati nemultumit de hotararea instantei de fond cu privire la neacordarea daunelor materiale solicitate, aveati posibilitatea sa declarati si dvs. apel.