avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce inseamna recurs - latura civila
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce inseamna recurs - latura civila

Buna ziua am si eu o intrebare fff urgenta .Ce se judeca la un recurs la curtea de apel cand apare asa ceva
Obiect dosar: înşelăciunea (art. 215 C.p.) LATURÃ CIVILÃ
Cel mai recent răspuns: bad_sonia , utilizator 16:02, 3 Februarie 2012
despagubirile cauzate din infractiune
Inseamna ca una dintre parti sau procurosul au declarat recurs in privinta laturii civile din cadrul procesului penal.Se va judeca doar latura civila nu si cea penala.
Buna ziua,
Cand intr-un proces penal se judeca latura civila atunci instanta solutioneaza aspectul legat de repararea prejudiciului creat de infractor prin infrctiunea savarsita. Ex.: restituirea lucrurilor, despagubiri banesti, daune morale, restabilirea situatiei anterioare, etc.
Se judeca doar pretentiile civile .Adica partea care a fost nemultumita fata de solutia instantei de fond si a instantei de apel a facut recurs in ceea ce priveste pretentiile civile din acest proces penal.Este multumita de sanctiunea penala dar nu este multumita de despagubirile acordate de instantele susmentionate.
va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consiliere juridica birzaveanu birzaveanu Am fost chemat in instanta in luna martie 2010 in calitate de parte vatamata, in proces cu d-l \"X\" in calitate de inculpat pentru inselaciune(art.215 C.p.). ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de mostenitor al inculpatului. IonelTM IonelTM Buna ziua, Tatal meu, decedat in dec. 2007 era inculpat intr-un proces intentat de Directia Vamala, o firma de inchirieri auto din Cehia si o persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Competenta orosionnic orosionnic buna ziua in cauza fiind un proces penal ptr ucidere din culpa la judecatorie se face disjungere ptr pretenti in civil si se pronunta pe pretenti ... (vezi toată discuția)