avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Desfiintare contract uzufruct viger - cum?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Desfiintare contract uzufruct viger - cum?

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: Bunica mea a incheiat un contract de uzufruct pt apt pe care il detinea ca proprietar, in urma mortii mamei mele. Pe mine m-a dat in judecata pt a ma scoate din masa succesorala si mi-a platit despagubiri, ramanand ea unicul proprietar.Acest lucru se intampla acum aprox 10 ani. Acum se pare ca este de acord sa rezilieze contractul cu tertele persoane si sa recuperez eu apartamentul...
Inainte de a semna contractul de uzufruct, a fost pensionata pe caz de boala psihica, fiind analizata de o comisie medicala, trei ani la rand si avand in fiecare an acelasi diagnostic, nemaifiind considerata capabila de a desfasura orice fel de activitate profsionala. Poate fi anulat acest contract de uzufruct pe baza acestei boli psihice si cum sau exista vreo alta posibilitate?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Monica Tudor , utilizator 16:45, 2 Aprilie 2010
da. cu un proces destul de dificil, dar raspunsul este, da! Asta este opinia mea si mi-o sustin cu cazuri similare in care am pledat si am castigat..va doresc succes!
Este bine sa strangeti actele medicale si apoi sa va consultati cu un avocat pentru a vedea ce sanse aveti. Nu orice boala psihica implica lipsa de discernamant la incheierea unui act juridic. Altfel procesul poate fi destul de dificil.
Multumesc pentru raspuns. Am sa strang dosarul si cred ca voi incerca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, bunicul patern al copilului meu de 6 ani, bunic de ... Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, bunicul patern al copilului meu de 6 ani, bunic de 75 ani cu probleme mari de sanatate neuro psihiatrica (boala Parkinson, dementa, sindrom anxios ... (vezi toată discuția)
Unde scrie in lege va rog ca certificatul de apt de munca inseamna si apt psihic? eusaisapte eusaisapte Unde scrie in lege va rog ca certificatul de apt de munca inseamna si apt psihic? (vezi toată discuția)
Abuz psihic din partea unui bolnav psihic singer singer Buna seara!Locuiesc cu tatal meu care este bolnav psihic si care ne terorizeaza pe toti,inclusiv pe vecini.Face scandal foarte des,o data la cel mult doua ... (vezi toată discuția)