avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... expirarea une pesepse penale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

expirarea une pesepse penale

buna,ash vrea sa stiu cum se intimpla in cazul in care,cineva care a fost condamnat in absentza,la...10ani sa zicem,si care s'a sustras la inchisoare,poate fi inchis,10ani dupa data exprimarii pedepsei sale,de catre tribunal.E o condamnare pt evaziune fiscala; mersi de raspunsuri
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 16:17, 1 Aprilie 2010
Din formularea ipotezei nu rezulta foarte clar daca va intereseaza ca persoana sa fie condamnata sau sa nu fie condamnata.
In aceasta situatie va recomand sa studiati articolele din Codul Penal referitoare la prescriptia raspunderii penale.
In situatia expusa de user nu putem vorbi despre prescriptia raspunderii penale ci despre prescriptia executarii pedepsei!

Sa presupunem ca "cineva" a fost condamnat la 10 ani inchisoare. In acest caz prescriptia executarii pedepsei va interveni dupa 15 ani (cf. prev.art.126 (1) lit.b. C.p.
Mea culpa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptzie pedeapsa de 10ani bordolezul bordolezul buna ziua,ash vrea si eu sa stiu cum se poate afla daca o pedepasa penala de 10ani,a fpst prescrisa,unde se publica genul asta de informatzie,mersi mult de ... (vezi toată discuția)
Va rog,cand prescrie??? galaxy1234 galaxy1234 In baza art.86 ind.4 C.p. revoca beneficiul suspendării executării pedepsei sub supraveghere acordat pentru pedepsele de 2 ani si 6 luni închisoare ... (vezi toată discuția)
Prescriere pedeapsa de 1 an FLAV12 FLAV12 Cand se prescrie o pedeapsa de 1 an pentru conducere fara permis? Hotararea a ramas definitiva in 02 februarie 2007. ... (vezi toată discuția)