avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plecare in strainatate?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plecare in strainatate?

am divortat in noiembrie,tribunalul mia incredintat mie fetita in varsta de 1an si 6luni..el a facut acum apel...vreau sa stiu daca pot pleca din romania cu fetita fara ca el sa imi semneze ceva hartii.va multumesc:)
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 18:34, 1 Aprilie 2010
Din pacate nu puteti deoarece la iesirea din Romania va trebui sa prezentati Politiei de Frontiera o serie de documente printre care si o hotarare de incredintare a copilului minor, legalizata cu mentiunea "definitiva si irevocabila".

In situatia in care sotul dvs este de acord cu plecarea fetitei impreuna cu dvs in strainatate va trebui sa dea o declaratie in fata unui notar in conditiile Legii nr 248/2005.
multumesc pt raspuns..dar cand va fi o sentinta definitiva si irevocabila as putea pleca cu fetita fara ca el sa imi semneze|?
Da, dar cu precizarea ca va trebui sa aveti in vedere si respectarea unei eventuale hotariri judecatoresti prin care s-a incuviintat un anumit program de vizite pentru parintele caruia nu i-a fost incredintat minorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere minor din tara! camelia-76 camelia-76 Buna ziua!Am 34 ani si vreau sa plec cu fetita din tara care are 10 ani.Sunt divortata iar minorul mi-a fost incredintat mie prin sentita judecatoreasca ,cu ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului, din tara, de catre parintele caruia i-a fost incredintat Rucsiandru Rucsiandru Buna seara! Am divortat anul trecut si fetita, in varsta de 9 ani a ramas in custodia mea. Pot pleca cu ea, in excursie, in strainatate, fara acordul tatalui ... (vezi toată discuția)
Scoatere din tara minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua ,as avea o intrebare : sunt divortata din 2010 si am o fetita de 7 ani si jumatate ; la divort fetita mi-a fost incredintata prin hotarare ... (vezi toată discuția)