Daca presupunem ca sunt producator de carduri, card gen cum are toata lumea in portofel as putea vinde prin el anumite servicii? Adica asta e ideea. La achizitionarea lui beneficiarul dispune de serviciul x, serviciul y sau serviciul z. Depinde de ce card achizitioneaza.
E un fel de prestare servicii dar sub forma de vanzare carduri.
E posibil sa fac asa ceva?
Multumesc.
Si daca e posibil, cum e mai rentabil, sa infiintez o firma noua sau sa schimb/ adaug coduri caen la actuala firma?
Nu stiu daca se preteaza si ce anume servicii puteti oferi prin cardurile respective, iar dupa mine cred ca mai mult de niste discaunturi la cumparaturi la o serie de firme ori produse nu cred ca puteti acorda.
Dar nu cred ca sunt impedimente in a va pune in aplicare ideea, si doar extindeti obiectul de cativitate.
Nu cunosc legislatia foarte bine si imi pare rau ca nici ce-ar trebui sa citesc nu stiu. Daca as stii as sta sa analizez. Daca aveti idee unde m-as putea documenta.... as fi recunoscator.
Activitatea ar semana cu asigurarile ...
Clientul X cumpara cardul respectiv. Odata ce a cumparat cardul beneficiaza de protectie impotriva a cateva situatii. In cazul in care se intampla evenimentul firma va suporta costurile, il va despagubi. Si nu in ultimul rand va fi reprezentat in instanta, firma avand si avocati care sa-l reprezinte.
Gata, m-am lamurit. Nu tine de legislatia asigurarilor ci a avocaturii. :)
Dar inca ramane in picioare situatia mentionata. Eu vand cardurile X, clientul cumpara respectivul card si atunci cand e nevoie avocatii firmei reprezinta in instanta clientul. Dar, sumele ce sunt platite ca despagubire... sub ce forma ies din firma?
Capitolul III - Drepturile si indatoririle avocatului
Sectiunea 1 - Drepturile avocatilor
Art. 28
(1) Avocatul inscris in tabloul baroului are dreptul sa asiste si sa reprezinte orice persoana fizica sau juridica, in temeiul unui contract incheiat in forma scrisa, care dobandeste data certa prin inregistrarea in registrul oficial de evidenta.
(2) Atat avocatul, cat si clientul au dreptul sa renunte la contractul de asistenta juridica, in conditiile prevazute in statut.
Art. 29
Avocatul are dreptul de a alege si de a fi ales in organele de conducere ale profesiei, in conditiile prevazute in prezenta lege si in statut.
Art. 30
(1) Pentru activitatea sa profesionala avocatul are dreptul la onorariu si la acoperirea tuturor cheltuielilor facute in interesul clientului sau.
(2) In acest scop avocatul poate sa isi deschida un cont bancar pentru incasarea onorariilor si unul pentru depunerea sumelor primite de la client pentru cheltuieli in interesul acestuia. Modul de administrare a sumelor predate de client avocatului pentru cheltuieli in interesul sau va fi stabilit prin conventia dintre avocat si client, potrivit statutului.
Pot iesi sub forma asta?
si unul pentru depunerea sumelor primite de la client pentru cheltuieli in interesul acestuia