sunt referent de specialitate (studii superioare, vechime intre 5-10 ani) la Universitate. In urma aplicarii legii unice a salarizarii, salariul meu a scazut de la 1030 la 938, fara a ni se inmana un alt contract pe care sa il semnam. As dori sa stiu daca e corecta aceasta incadrare, deoarece din ce am citit in legea unica a salarizarii absolventii de studii superioare, chiar si debutantii trebuie incadrati cu coeficentul de minim 1,8 (adica 1,8 x 705). De asemenea, as dori sa stiu daca la schimbarea salariului nu trebuie realizat un nou contract sau un act aditional la cel vechi.
Va multumesc!
Buna ziua !
Legea specifica clar ca salariul de reincadrare nu poate fi mai mic deca cel avut la data de 31.12.2009. Rezulta ca in nici un caz nu este corect sa primiti mai putin. In al doilea rand, este obligatorie incheierea unui act aditional la contractul de munca si emiterea unei decizii de reincadrare.
Faceti o sesizare catre conducerea institutiei , iar in urma raspunsului primit puteti ataca actul in instanta, daca considerati ca este ilegal si nefavorabil.
Cu stima !
Buna ziua ! Referitor la intrebarile dvs. :
1 . Modificarea CIM se face prin act aditional semnat de parti, in baza unei decizii deasemenea comunicata si angajatului ; termenul de contestare a deciziei este de 5 zile si se depune la conducatorul institutiei iar daca sunteti nemultumita de solutia data o puteti contesta in instanta .
2. Conform Legii nr. 330/2009 in anul 2010 nu se aplica acei coeficienti / acele grile de salarizare , urmand ca acestea sa fie implementate (dupa ce vor fi modificate - pt a cata oara?) .
Referent de specialitate
emab
buna. sunt angajata de 3 ani intr-o institutie bugetara pe post de psiholog dar in decizia de modificare a salariilor primita in ianuarie 2010 sun trecuta ca ... (vezi toată discuția)