avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... De acord cu divortul, dar refuza prezentarea in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

De acord cu divortul, dar refuza prezentarea in instanta .

Buna ziua !

Am avut astazi primul termen de judecata in dosarul de divort. Desi sotul meu a fost in acord cu mine si a promis ca se prezinta la primul termen, inainte cu o ora de proces s-a razgandit dar mi-a dat in schimb un inscris prin care anunta ca este de acord cu desfacerea casatoriei si incredintarea copilului.

Fiind primul termen de judecata, judecatorul a refuzat sa accepte acest document si a insistat ca sotul meu sa vina personal la urmatorul termen, atunci cand va audia si copilul.

Intrebarea mea este : ce pot face, cum pot folosi aceasta declaratie in acord cu cele solocitate de mine, daca el refuza sa mearga la judecatorie si sa-si exprime verbal optiunea ?

De ce nu este luata in considerare acesta declaratie ?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 15:48, 1 Aprilie 2010
1. Exprimarea acordului este obligatorie sa se faca personal de catre sot, inaintea instantei de judecata.
2. Daca nu doreste sa se prezinte personal, atunci se va desface casatoria din culpa sa.

Angajati-va un avocat.
La termenul viitor,chiar daca sotul nu se prezinta in instanta,inscrisul va fi primit de magistrat si va trebui sa formulati probatorii in dovedirea actiunii,cu acte,martori,interogatoriu ,pe incredintarea minorului si ancheta sociala.
Indiferent de pozitia sotului dvs,se vor administra aceste probatorii,iar apoi instanta va admite actiunea in favoarea dvs.,daca va considera din examinarea probatoriilor ca relatiile dintre parti sunt grav si iremediabil vatamate.
Procesul,isi va urma cursul,atata timp cat sotul dvs,va fi legal citat,instanta urmand sa pronunte o hotarare in functie de probatoriile administrate,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ContSters95887 ContSters95887 Buna ziua! Sunt casatorita de 14 ani si am doi copii minori. Vreau sa divortez si v-as ruga sa-mi spuneti pasii pe care ii am de parcurs tinand cont ca nu ... (vezi toată discuția)
Divort macarie laura macarie laura se poate divorta daca sotul nu este de acord sau nu se prezinta la tribunal? (vezi toată discuția)
Divort in germania ContSters45341 ContSters45341 Buna ziua, sunt casatorita cu cetatean canadian/britanic. Domiciliul comun Hamburg, Germania. Acum ma gandesc la divort. Avem un copil de aproape 2 ani, si ... (vezi toată discuția)