avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ma va da afara din casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ma va da afara din casa

va rog din suflet dati-mi o solutie! sunt disperata, in acest moment sunt pe cale sa raman pe strada cu fetita mea de numai 5 luni. Locuiesc in apartamentul bunicului meu, acesta din urma locuind cu mama mea. Bunicul meu avand deja o fiica, ramas vaduv s-a recasatorit cu o doamna care are si dansa o fiica. Acum 3 ani doamna a murit iar bunicul meu nu s-a mai recasatorit. inainte sa nasc am aranjat apartamentul si m-am mutat cu sotul meu si burtica devenita Gabriella in apartament. La scurt timp fiica doamnei decedate l-a dat in judecata pe bunicul meu pentru a-si obtine partea ei de bani din apartament. Avocata mea mi-a luat 15 milioane si dupa 3 infatisari imi spune ca nu are ce sa-mi faca ca trebue sa platesc banii femeii ca altfel judecatoarea va decide sa ma dea afara din casa. Ca s-o platesc pe doamna mea avocata am ramas aproape fara nici un ban. Acum risc sa raman pe strada cu copilul meu, sunt disperata, plang si nu dorm noaptea, nu stiu ce sa mai fac, va rog din suflet dati-mi o solutie! Chiar ma poate da afara din casa? Legea asta chiar asa de tampita este? Va rog dati-mi un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Stefania Paraschiva , Contabil 13:24, 7 Februarie 2007
Acum inteleg. Dar 3/8 nu e chiar atat de mult. Exista institutii de credit care va pot ajuta in plata sultei. Asta presupune sa incheiati o tranzactie prin care bunicul primeste in proprietate apartamentul si se obliga la plata sultei in termen de 2-3 luni de la data ramanerii irevocabile a hotararii prin care instanta va lua act de tranzactie. In acest interval hotararea care consfiinteste tranzactia se inscrie in Cartea Funciara cu privilegiul mostenitoarei pentru plata sultei si puteti contacta o institutie de credit care va plati doamei sulta. La momentul virarii sumei cu titlu de credit in contul doamnei se va radia privilegiul iar banca isi va institui ipoteca asupra apartamentului. Alta cale mai simpla nu cred ca exista. (Stiu ce ganditi: cum sa facem asta cu pensia bunicului!? Incercati! Exista institutii de credit care pot lua in calcul si veniturile celorlalti membrii ai familiei)
in situatia care este cred ca nici nu mai stie cum sa faca pt a fi mai bine
e o situatie... penibila
cat timp a fost casatorit cu mama vitrega?
va multumesc tuturor pentru raspunsuri. acum mi-a ramas doar sa fac rost de bani ( partea cea mai usoara:( ) bunicul meu a fost casatoritt aproape 15 ani cu tanti bunica vitrega. am vorbit ieri cu avocata si i-am spus ca nu am bani sa platesc expertul sa faca evaluarea apartamentului si nici nu voi fi acasa. nu a zis mare lucru. vom vedea, tineti-mi pumnii stransi pentru 22 februarie.
succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma va da afara din casa mamy mamy va rog din suflet dati-mi o solutie! sunt disperata, in acest moment sunt pe cale sa raman pe strada cu fetita mea de numai 5 luni. Locuiesc in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunica vitrega greyeye_bn greyeye_bn Strabunica a avut un teren de casa pe care l-a cedat verbal, catre una din fiice care s-a casatorit cu bunicul (extrasul C.F. pentru teren e pe numele ... (vezi toată discuția)
Nedumerire mostenire/succesiune Bogdan_G Bogdan_G Buna ziua, am anumite neclaritati legate de dreptul de mostenitor si de succesiunea unei bunici. Situatia este relativ complicata, dar o sa incerc sa o explic ... (vezi toată discuția)