avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata intretinere apartament nelocuit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata intretinere apartament nelocuit

Buna ziua.Datele problemei sunt urmatoarele:
-am contractat un apartament care a fost finalizat in noiembrie 2009.La un moment dat proprietarii au contactati de firma constructoare pentru a face receptia apartamentelor.Personal am fost anuntat acum o saptamana ,in cursul zilei de astazi facand receptia apartamentului.Contactand presedintele asociatiei de locatari am fost anuntat ca am de platit o suma care cuprinde inclusiv incalzirea apartamentului pe o perioada de trei luni in situatia in care nu a locuit nimeni acolo.
Sunt de acord sa platesc cheltuielile comune,oricare ar fi ele,dar nu m-i se pare
corect sa platesc incalzirea apartamentului cand nici macar nu am fost instiintat de catre firma constructoare ca pot intra in posesia lui.
Este legal acest lucru?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:45, 2 Aprilie 2010
La prima vedere nu este legal. Dar cititi cu atentie contractul incheiat cu constructorul si vedeti ce obligatii au proprietarii si de cand, privitor la intretinerea apartamentelor. Poate a mai fost o receptie si-aceasta e finala. Poate ati avut dreptul sa intrati in posesie inainte de receptia finala. Poate unii proprietari s-au mutat de 3 luni si apartamentele au fost incalzite...
Cereti si explicatii in scris de la dezvoltator sau presedintele asociatiei pentru aceasta situatie si tineti-ne la curent.
atita timp cit nu s-a facut receptia imobilului nu aveti nici o obligatie de plata, de ieri devenind cu adevarat proprietar al apartamentului cu acte in regula. dvs spuneti totusi ca
La un moment dat proprietarii au contactati de firma constructoare pentru a face receptia apartamentelor.Personal am fost anuntat acum o saptamana

la un moment dat inseamna acum o saptamina, sau mai demult ? pentru ca mai spuneti si ca exista deja presedinte al asociatiei de locatari, ceea ce inseamna ca a trecut ceva timp de au fost si alegeri. bine-ar fi sa puteti proba si ca nu ati fost anuntat de nimeni pt receptia apartamentului, desi ei ar trebui sa probeze ca au incercat sa va contacteze dar nu ati fost de gasit pentru a receptiona apartamentul
Intradevar a avut loc adunarea asociatiei de locatari in care a fost ales presedintele.Am inteles ca este prima luna in care se plateste intretinerea.
Moment dat inseamna din luna decembrie pana in prezent.Mi s-a comunicat de catre firma constructoare ca sunt printre ultimii anuntati pt. ca nu au reusit sa ia legatura cu mine.Totusi ,conform prevederilor legale,pot fi obligat la plata incalzirii apartamentului?
Din contract nu reiese in amanunt obligatiile proprietarilor privind intretinerea apartamentelor.Teoretic obligatiile incep de cand intri in posesia lui.
Proprietatea este compusa in cazul Dv. din doua parti:
- proprietatea individuala - apartamentul;
- proprietatea comuna. Dv. aveti o cota-parte indiviza din intreaga proprietate comuna a cladirii.

O asociatie de proprietari se infiinteaza, printre altele si prin semnarea de catre proprietari a unui acord de asociere care presupune descrierea proprietatii individuale si a cotei-parti indiviza.
Daca acest acord s-a semnat inseamna ca blocul a fost predat de dezvoltator asociatiei care din momentul acela isi asuma toate cheltuielile cladirii.

Spuneti ca sunteti de acord sa platiti cheltuielile comune, dar nu si caldura. Faptul ca dezvoltatorul a lasat caloriferele deschise in apartamentul Dv. nu este decat o problema intre Dv. si acesta, eventual.
Factura de caldura vine pe numele asociatiei si deci aceasta trebuie sa imparta ce e de plata proprietarilor, deci si Dv.
In fond este si vina Dv. ca nu v-ati interesat mai des despre starea proprietatii pentru ca aveati destule semnale, cred, ca apartamentul este in stadiul de finisare. Totusi, este o valoare! Nu era de stat si asteptat sa va contacteze dezvoltatorul. Era interesul Dv. sa intrati in apartament mai repede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tevile de caldura de la subsol e_creanga e_creanga Suntem 12 apartamente cu centrale termice pe gaz si 4 apartamente cu incalzire de la CET.Nu exista repartitoare de caldura dar avem la subsol ... (vezi toată discuția)
Parti comune dupa deconectare tcriss tcriss Buna seara, Sunt la curent cat de cat cu legislatia actuala in ceea ce priveste partile comune intr-o asociatie de proprietari. Pe scurt, fiecare ... (vezi toată discuția)
Plata caldura ivanvintilica ivanvintilica Locuiesc intr-un bloc racordat la incalzirea in sistem centralizat. Pe tronsonul unei scari in care am si eu apartamentul sunt singurul care am centrala ... (vezi toată discuția)