avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit Prima Casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit Prima Casa

Sper ca postez in aria care trebuie.
Sa zic ca as vrea sa fac un credit prin programul Prima Casa, dar eu am deja rate la 4 banci in valoare de 25000euro(total) inca si platesc vreo 1800roni in fiecare luna.
Daca achita toate ratele si sa fiu la zero cu fiecare banca, tot mai am cateva probleme,am gasit pe net ca salarul minim pe membru de familie trebuie sa fie de 2400roni,iar eu castig 1000roni iar sotia e in postnatal si castiga 850roni si avem si 2 copii.
Care ar fi o solutie optima in cazul in care vrem sa facem un credit?O banca sa accepte mai multi codebitori,giranti?Se poate sa cumpere de exemplu o alta persoana casa(parintii) dar de fapt casa sa fie pe numele meu?Dar si aici e problema ca ei au o casa deja pe nume.
Am fii vrut creditul prima casa pt ca am vazut ca e cea mai mica dobanda.
Si nu vad de ce banca nu accepta sa imi dea credit la care sa platesc 1200roni pe luna si girez cu o casa care valoreza dublul creditului care am nevoie, din moment ce platesc acum rate de 1800roni de trei ani deja si fara sa fii girat cu nimic.
Daca as avea posibilitatea sa vorbesc la firma unde sunt angajat sa imi faca un salar mult mai mare temporar(sau un bonus de la o alta firma), ca sa ma incadrez la credit, oare care e numarul luniilor anterioare care conteaza pt acordarea creditului?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 00:43, 2 Aprilie 2010
Va raspund simplu: in situatia dvs , cu veniturile pe care le aveti , banca nu va accepta niciodata sa va mai dea credit! Situatia de pe piata bancara in privinta creditelor s-a schimbat radical fata de cea existenta acum 2 ani de zile inainte de criza economica! Acum bancile sunt foarte circumspecte in privinta acordarii de credite , mai ales catre persoanele care nu fac dovada unor venituri relativ mari. Plus ca dvs nu puteti demonstra ca intretineti familia neramandu-va venituri suficiente pentru intretinere locuinta , hrana , haine etc.
B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un prieten a girat ... Gabryell10 Gabryell10 Nu sunt in cauza ( si nici nu mi-as dori ) insa un prieten la care tin este, si as vrea sa-l ajut. A girat ceva vreme in urma un colaborator cu situatie buna ( ... (vezi toată discuția)
Sunt girant stupineany stupineany AM O MARE PROBLEMA. Sunt girant la o persoana care nu plateste ratele. Persoana in cauza detine un apartament+ alte bunuri. Eu sunt chirias dar am ... (vezi toată discuția)
Ce dezavantaje as avea? cris2279 cris2279 Buna ziua, O buna prietena de a mea mi-a cerut sa ii fiu girant la un credit pe care vrea sa il obtina. As putea fi afectata pe viitor la un credit pentru ... (vezi toată discuția)