avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... chirii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

chirii

Daca inchiriez un imobil, ce obligatii de plata am in afara de impozitul pe acest venit?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 10:54, 5 Aprilie 2010
Singura obligatie consta in plata impozitului de 16% si completarea declaratiei tip de venit si depunerea ei impreuna cu contractul de inchiriere, actul casei, copie act identitate pentru chirias la ad-tia financiara unde aveti domiciliul.
Intrebarea este incompleta; deduc , dupa locul in care ati postat (imp. pe venit) ca sunteti persoana fizica, detinatoarea unui imobil si doriti sa inchiriati..
Daca este asa, in afara de ce deja v-a spus Dl. avocat Radu, as mai spune ca daca acel imobil va fi inchiriat si veti incheia cu aceasta ocazie un numar mai mare de 5 contracte de inchiriere pe anul 2010, atunci activitatea de inchiriere va fi calificata ca activitate independenta.
Nu intru in detalii; precizati mai intii dvs daca credeti ca ce am spus mai sus este posibil sa se intimple.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri pfa alina240 alina240 Intentionez sa devin PFA insa mai am unele nelamuriri legate de patrimoniul de afectatiune si bunurile personale. Activitatea desfasurata va fi de inchirieri. ... (vezi toată discuția)
Salut, ma poate ajuta cineva cu un răspuns la urm situație? ... Kosmo Kosmo Salut, Ma poate ajuta cineva cu un răspuns la urm situație? Dacă închiriezi un apartament între persoana fizica (proprietar) și o firma pentru pct de ... (vezi toată discuția)
Impozit majorat? daniel_84 daniel_84 Buna ziua, Am urmatoarea speta: - doresc sa semnez un contract de inchiriere cu firma \"x\". Chiriasul, respectiv firma \"x\", are ca domeniu de activitate ... (vezi toată discuția)