avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salut, Ma poate ajuta cineva cu un răspuns la urm ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salut, Ma poate ajuta cineva cu un răspuns la urm situație? ...

Salut,
Ma poate ajuta cineva cu un răspuns la urm situație?
Dacă închiriezi un apartament între persoana fizica (proprietar) și o firma pentru pct de lucru (fara activitate; doar va locui cineva acolo) astfel încât ei sa își deconteze cheltuiala, contractul respectiv de închiriere ar fi ca unul normal către o alta persoana fizica ?

Apartamentul respectiv nu ar intra la o alta categorie de impozit și nu este nevoie sa vorbești cu vecinii ca sa-și dea acordul ma gândesc. Proprietarul (pers fizica) are aceleași obligații ca in cazul închirierii către o persoana fizica si anume depunerea declarației unice pt impozit

Mai trebuie declarat la ANAF? Știu ca s-a scos acest pas in urma cu un an
Mulțumesc

Vorbesc din perspectiva mea, proprietarul, persoana fizica care va inchiria pentru cineva, dar prin firma lui.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:17, 19 Noiembrie 2021
persoana fizica care va inchiria pentru cineva, dar prin firma lui.

Asta nu am inteles o.

Este clar ca daca veti inchiria si veti obtine venit, conform contractului, va trebui declarat si impozitat.
Nu inteleg de ce trebuie firma sa isi declare punct de lucru acolo, daca nu va functiona acolo.
Ce vrea? Sa cazeze pe cineva? Pai atunci sa inchirieze spatiul cu destinatia locuinta (nu puinct de lucru).
Trebuie lamurite treburile de mai sus.
Eu il declar pt impozit, iar acest lucru il fac prin declaratia unica.

Eu sunt proprietarul (pers fizica) si il dau in chirie catre altcineva care vrea sa locuiasca acolo, insa vrea sa o facem prin firma, astfel incat sa isi deduca anumite cheltuieli

Trebuie declarat ca punct de lucru ? Sau cum se procedeaza?
Ultima modificare: Vineri, 19 Noiembrie 2021
Kosmo, utilizator
daca este vorba despre persopana juridica =prin firma lui,autpmat trebuie parcursa procedura legal prevazuta
Nu merge varianta cu proprietarul persoana fizica ....

Trebuie declarat ca punct de lucru ? Sau cum se procedeaza?

Nu este treaba dvs daca declara sau nu. Daca nu desfasoara activiate, nu are punct de lucru. Cheltuieli poate sa isi deduca, daca cazeaza acolo personal, dupa caz. Trebuie analizata situatia chiriasului.
Dvs sunteti proprietar. dvs trebuie doar sa declarati si sa impozitati venitul, pentru restul isi rezolva treaba chiriasul.
Dvs, daca vreti, prin actul intocmit cu chiriasul, puteti sa-i impuneti sa nu desfasoare acolo activitate, spre exemplu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere chirie sediu social adrianadamian2009 adrianadamian2009 Sunt interesata sa inchiriez un apartament care va avea statut de locuinta personala pentru familie, cat si sediu social pentru o societate. In aceasta ... (vezi toată discuția)
Subinchiriere Alexmihairgs Alexmihairgs Buna ziua, Suntem o companie imobiliara care are inchirare de la persoane fizice mai multe apartamente. In toate contractele avem stipulata clauza se ... (vezi toată discuția)
Închiriere apartament prin srl Rapid Silviu Rapid Silviu Buna ziua, vreau sa cumpăr un apartament prin credit persoana fizica, pe care să îl închiriez. Având în vedere greutatea cu care se desfășoară ... (vezi toată discuția)