avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vizionare agentie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vizionare agentie imobiliara

Buna ziua,

Intentionez sa cumpar un apartament pe care l-am vizionat cu ajutorul unei agentii imobiliare. Pentru vizionarea acestui apartament am semnat un contract de vizionare prin care ma oblig sa platesc un comision agentiei in cazul in care achizitionez acest comision. Ne-am inteles cu proprietarii la pret si dorim sa trecem mai departe dar agentul imobiliar refuza sa accepte tranzactia deoarece proprietarul nu doreste sa-i mai platesca comisionul promis, pentru care insa nu s-a semnat nici un contract. Noi nu dorim sa "sarim" agentia imobiliara, dorim sa fie totul in regula. In cazul in care ajungem totusi la notar impreuna cu proprietarii (caci putem sa ii gasim pana la urma si fara agentul imobiliar), ce am putea risca? Intentionam sa anuntam si agentia sa participe la semnarea actului si sa-si ia comisionul. Problema e ca agentul isi cam doreste o suma la negru pt el si astfel sa ne scape de comision (de fapt, nu ne scuteste de comision, ci il baga in propriul buzunar).
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:16, 2 Aprilie 2010
Poate sa fie totul in regula daca , de comun acord, renuntati la contractul cu agentia si problema comisionului o aranjati cu agentul imobiliar. Puteti sa va lipsiti de prezenta agentului imobiliar la incheierea actului autentic la notariat mai ales daca rezolvati problema comisionului asa cum am aratat mai sus. Mergeti cu proprietarul si incheiati contractul de v-c si ati rezolvat problema. Daca vanzatorul nu a incheiat contract de vizionare cu agentia.., aceasta nu are ce sa-i faca si nici sa-l impiedice sa incheie actul de vanzare cu dvs.
Succes!
Eu cred ca trebuie sa platiti coisioul.
Daca nu il platiti puteti sa platiti despagubirile din contract.
Iar daca il platiti il ia...agentul...

avocat Claudiu Lascoschi
Trimiteti o scrisorica agentiei in care aratati tot ce scrie mai sus in mesajul dv., inclusiv ca nu aveti intentie sa ii sariti din schema, dar ca rugati sa colaboreze pentru asta (sa va furnizeze datele vanzatorului), in caz constrar considerati ca nu isi indeplinesc obligatiile contractuale si veti diminua comisionul.
Dar sa nu ajunga la agent, sa ajunga la agentie, fie ca pe mail, fax ori chiar scrisoare.
Le dati un termen de vreo cateva zile lucratoare (2, 3, 15, in functie de cat va grabiti si dv.).
Daca nu aveti contract scris cu agentia nu are ce sa va faca in caz de judecata.
Rezolvati problema cum credeti.
Daca trimiteti scrisorica sau alte acte va pot da apoi in judecata daca nu platiti comisionul sau daca il platiti si nu va da dovada achitarii comisionului.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu cu agentia imobiliara MihaOlariu MihaOlariu buna ziua, Prin luna Iulie a.c. am vazut un imobil impreuna cu fostul meu sot, cu scopul de al achizitiona. Am fost cu agentia imobiliara, contractul de ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc comision agentiei ?? danny78 danny78 Buna ziua ! Sa va spun in ce consta problema mea : Am gasit un apartament cu ajutorul unei agentii imobiliare si un angajat al agentiei a mers la intalnirea ... (vezi toată discuția)
Precontract de vizionare - legal sau santaj montecassino montecassino Am insotit-o pe prietena mea sa vizioneze un apartament intalnindu-ne cu un agent imobiliar. Acesta ne-a spus ca este obligatoriu sa semnam un precontract de ... (vezi toată discuția)