avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dauna masina - drumuri proaste.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dauna masina - drumuri proaste.

Salutare,

De curand am avut un nefericit incident auto.
Conducand pe cheiul dambovitei datorata unui gropi in asfalt pe care nu am putut sa o ocolesc mi-am distrus roata, servodirectia cat si declansarea unui airbag.
Mentionez ca groapa era de dimensiune foarte mare 2,5-3 metri latime nesemnalizata si drumul neilumitat.
Va solicit pe aceasta cale indrumari, daca ar fii vreo cale legala de a trage la raspundere institutia responsabila pentru a suporta daunele survenite pentru care nu ma simt vinovat.

Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 07:28, 2 Aprilie 2010
Daca aveti polita CASCO, acest aspect il rezolva asiguratorul.Oricum trebuie sa aveti dovezi(p.v. politie,fotografii,martori) Daca nu, este cam imposibil de rezolvat, chemand in judecata pe cei responsabili.
In mod normal raspunderea ar putea fi atrasa.
Drumurile trebuie sa fie bune si nu proaste.
Trebuie sa raspunda cei care se ocupa de administratia drumurilor si fara polita CASCO.
Doar ca probatiune poate fi dificila...

avocat Claudiu Lascoschi
va trebuie niste poze ale masinii avariate si ale gropii si o marturie a unei persoane care sa sustina cele afirmate de dvs. Reparati masina si apoi verificati cine este administratorul respectivului drum. Formulati invitatia la conciliere si dati-i in judecata.
Exista solutii in tara asemanatoare cand primariile au fost date in judecata pentru ca proprietarii de vehicule siau avariat masinile datorita drumurilor proaste.:)
Mai sunt si situatii nostime, cand se prezinta lucratorii de la drumuri si acopera gropile imediat...:duh:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Roata distrusa intr-o groapa nesemnalizata in oras Catalin9871 Catalin9871 Buna ziua! Pe strazile din oras am intrat cu masina intr-o groapa mare, nesemnalizata, care nu era nici foarte vizibila fiind noapte. A rezultat roata rupta ... (vezi toată discuția)
Acident rutier grav datorat unei gropi in carosabil Ionatan Ionatan Acidentul s-a datorat unei gropi cu adancimea de 1 metru si cu o diametru aproximativ tot de un metru. Aceasta groapa se afla banda de circulatie (in mijloc) ... (vezi toată discuția)
Avarie auto de la gropi mjion mjion datorita unei gropi pe sosea am avariat rotile stanga fata si spate.am oprit, am sunat la 112, a venit un echipaj, am dat declaratia tip si mi s-a eliberat ... (vezi toată discuția)