avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Roata distrusa intr-o groapa nesemnalizata in oras
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Roata distrusa intr-o groapa nesemnalizata in oras

Buna ziua!

Pe strazile din oras am intrat cu masina intr-o groapa mare, nesemnalizata, care nu era nici foarte vizibila fiind noapte. A rezultat roata rupta din bratul masinii (asta la prima vedere pana ajung la service). Bratul masinii care sustine roata s-a rupt de la jumate.
Tot ce am sunt poze la roata rupta, la drum si la groapa respectiva, plus bonul de la tractari auto.

Va intreb, exista vreo solutie mai rapida de recuperare a prejudiciului de undeva, sau singura solutie este actionarea primariei in judecata?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:36, 1 Martie 2021
Daca aveti asigurare CASCO puteti repara masina pe asigurare. Firma de asigurari va recupera ulterior banii de la administratorul drumului.
Greu de crezut sa va despagubeasca primaria la mica intelegere.
Numai prin hotarare judecatoreasca definitiva puteti sa va recuperatii banii, daca deja ati decis sa va reparati masina cu bani proprii. Nu cred ca stati cu masina avariata pana obtineti hotararea definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna masina - drumuri proaste. Virgil.P Virgil.P Salutare, De curand am avut un nefericit incident auto. Conducand pe cheiul dambovitei datorata unui gropi in asfalt pe care nu am putut sa o ocolesc mi-am ... (vezi toată discuția)
Proces cu directia drumurilor gabarea gabarea am facut un accident cu un squar nesemnalizat. la fata locului politia a facut poze si a constatat ca nu sunt de vina si ca acel squar trebuia semnalizat. am ... (vezi toată discuția)
Reparatii auto cauzate de gropi doru.pohrib doru.pohrib Cine este raspunzator de reparatia strazilor unui oras? Cine poate fi tras la raspundere pentru avarierea autoturismului personal, cauzata de \"craterele\" de ... (vezi toată discuția)