avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Reparatii auto cauzate de gropi
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Reparatii auto cauzate de gropi

Cine este raspunzator de reparatia strazilor unui oras? Cine poate fi tras la raspundere pentru avarierea autoturismului personal, cauzata de "craterele" de pe strazile orasului?
Multumesc.
Primaria
Am avut si eu dilema asta dupa ce mi-am rupt o roata la masina si am fost si eu sa intreb si raspunsul autoritatilor a fost in mare urmatorul : " trebuie sa faceti o plangere la noi ( primaria ) dupa care noi primaria trebuie sa ne judecam cu cel care se ocupa de bunastarea drumului si daca se constata ca el a fost de vina trebuie sa ne dati in judecata pentru a va recupera paguba dupa ce in prealabil a fost platita de dumneavoastra " si cand am auzit ceea ce am de facut .... am reparat masina pe banii mei si m-am lastat ca nu avea rost sa fac asa ceva ....asta am patit eu .... poate ca daca ai pile pe sus puse .... se rezolva mai repede dar .... ..
e dificil.... in principiu, se procedeaza asa cum a scris userul @DJ0_ICE, dar pentru asta, trebuie sa demonstrezi si ca masina era in stare buna...si nu ai dat intentionat cu ea in groapa, ca sa se rupa ceva si sa-ti plateasca primaria... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Roata distrusa intr-o groapa nesemnalizata in oras Catalin9871 Catalin9871 Buna ziua! Pe strazile din oras am intrat cu masina intr-o groapa mare, nesemnalizata, care nu era nici foarte vizibila fiind noapte. A rezultat roata rupta ... (vezi toată discuția)
Accident auto alia777 alia777 Buna ziua, Am avut o \\"intalnire\\" neprevazuta si foarte urata (intr-o noapte) cu o groapa pe Serban Voda, in Bucuresti, sectorul 4, care mi-a facut praf ... (vezi toată discuția)
Avarie masina in parcarea de la cora Vivr33 Vivr33 Buna ziua, In incinta parcarii Cora Pantelimon, fiind carosabil umed si noapte am dat intr-o groapa pe care o folosesc ei drept spatiu in care planteaza ... (vezi toată discuția)